Hrvatski radio

Drugi program

"Ususret Dori" na Drugom iz Opatije

17.02.2022.

12:57

Autor: Ana Hotko

Kip djevojke s galebom, Opatija

Kip djevojke s galebom, Opatija

Foto: - / visitOpatija

U danima uoči i nakon Dore 2022., na Drugome programu Hrvatskoga radija emitirat će se poseban program posvećen tom najvećem glazbeno-scenskom spektaklu Hrvatske radiotelevizije.

Ekipa Drugoga programa Hrvatskoga radija već od četvrtka izravno iz bajne Opatije, gdje se 19. veljače održava velika završnica Dore, za slušatelje priprema poseban program "Ususret Dori", koji će se emitirati iz novog studija Dore u Opatiji. Uz vas će biti Sabina Jaganjac i Zlatko Turkalj Turki koji je ujedno urednik projekta.


Emisija "Ususret Dori" emitirat će se u četvrtak između 14 i 18 sati, u petak od 16 do 18 sati te u subotu u terminu od 10 do 15 sati.


U četvrtak, gosti Zlatka Turkalja bit će Davor Tolja i Nikolina Tomljanović koji će podijeliti svoja sjećanja na pobjedu na Dori prije 25 godina, pjesmu "Probudi me" i Eurosong u Dublinu 1997. Uz njih, Turkiju će se pridružiti Miranda Đaković, utemeljiteljica i voditeljica glazbeno-scenske skupine Putokazi, te danas priznati i nagrađivani producent i glazbenik Olja Dešić, nekadašnji član grupe Put koja nas je pjesmom "Don't Ever Cry" 1993. predstavljala u Irskoj u premijernom nastupu na Eurosongu nakon osamostaljenja Hrvatske.


Veliku završnicu Dore 2022. moći ćete slušati na Drugome programu Hrvatskoga radija u subotu, 19. veljače s početkom u 20:10 sati. Zbivanja na opatijskoj pozornici Dore i oko nje komentirat će Zlatko Turkalj.


Uz prigodni program "Ususret Dori", u petak od 14 sati izravno iz Opatije emitiramo "Sunčani sat" Zlatana Skalickog, koji će se baviti turizmom u Opatiji.


Nakon finala, komentare, dojmove i analize Dore 2022. čut ćemo u emisijama "Glazbeni megaherz" i "Music pub".Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.