Hrvatski radio

Drugi program

Goran Bare ponovo u kreativnom zamahu

24.02.2017.

09:49

Autor: Ognjen Grošić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Goran Bare je ekskluzivno na HR2 u emisiji „Svijet diskografije“ autora Zlatka Turkalja predstavio svoju novu pjesmu „Osvijesti me“ na kojoj je dugo radio i koja je doživjela veliki broj verzija. Novom pjesmom Bare najavljuje koncertnu 2017.

„Ta pjesma je prvo bila jedna pretenciozna pjesma. Uopće mi se nije sviđala. Ako nemaš pravu ekipu oko sebe, zadovoljavaš se nekim poluproizvodima i nekim idejama koje nisu razrađene“, kazao je Bare o svom novom singlu „Osvijesti me“ i priznao da mu je bilo teško okupiti pravu ekipu glazbenika. „Sada je sve na mjestu“, zadovoljno je dodao Bare.

Na Turkijevo pitanje što ga to tako jako smeta da se s vremena na vrijeme povlači u potpunu izolaciju i od publike i glazbenika Bare je rekao: „Napokon mogu sjediti vani i piti kavu, recimo nitko me danas u Bogovićevoj nije pitao da se slikamo. Jedno vrijeme sam to izdržavao, ali postalo je neizdrživo“.

Bare je Turkiju otkrio i koji su mu albumi u posljednje vrijeme dragi, a pritom je izdvojio posljednja dva albuma pokojnoga Davida Bowieja. „To su albumi koji su ga vratili na ono mjesto gdje pripada. Jako puno slušam njemačku glazbu sedamdesetih godina i puno soul izvođača. Ja dvadeset i četiri sata slušam glazbu , osim kada mi dođe neka ideja koju moram zapisati tada mi trebam mir“, zaključio je Bare koji je najavio aktivnu koncertnu godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.