Hrvatski radio

Drugi program

Koncert iznenađenja Ruže Janjiš u Music pubu

26.04.2016.

13:29

Autor: Ognjen Grošić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pobjednica druge sezone showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“, Ruža Janjiš, te njezina mentorica iz natjecanja, Indira Levak, u ponedjeljak su gostovale u emisiji „Music pub “ na Drugome programu Hrvatskoga radija.

Urednik i voditelj „Music puba“, Zlatko Turkalj Turki, Ruži je priredio iznenađenje – u emisiju je doveo dva članaRužine grupe Babylon. Tomislav Jambrešić i Željko Gurka došli su iz Osijeka kako bi sa svojom kolegicom nastupili uživo na Drugome programu Hrvatskoga radija.

Novi najljepši glas Hrvatske mediji obasipaju zahtjevima za intervjue, a zbog silnih obaveza Ruža je čak malo zakasnila na razgovor s Turkijem. „Baš mi se sviđa kako nemam vremena ni jesti. Pa imat ću liniju kao Indira! I ja ću biti zgodna“, našalila se Ruža. „Hvala svih 30,67 posto ljudi koji su meni dali svoj glas. Predivno mi je, ali bit će mi još divnije kada uđem u studio i kada počnemo ozbiljno raditi, dodala je. Priznala je Turkiju da je pred prvi nastup uživo imala tremu jer je znala da će je u trenutku izvedbe gledati i slušati ne samo publika u studiju, već i ona pred malim ekranima i radijskim prijemnicima. „No, kada sam vidjela da to ništa ne boli, već da me jako veseli, u ostalim emisijama uživo sam bila opuštena i sretna“, rekla je.

Indira se osvrnula i na stručni tim s kojime je radila na pripremi svojih natjecatelja. „Uistinu sam jako ponosna na njih. Ove godine sam imala sreću da sam bila okružena velikim radnicima i velikim profesionalcima. To su moja Daria Hodnik, za koju smatram da je najbolji hrvatski vokal, i Branimir Mihaljević, koji je jedan od najboljih hrvatskih producenata. Pozdravila bih i story editoraAlena Đuricu, koji je radio odlične priloge“, pohvalila je svoje suradnike, a bila je puna riječi hvale i za Ružu koja je svojim glasom i talentom u drugoj sezoni showa donijela pobjedu Indirinu timu. „Ruža je prekrasna, skromna djevojka, koja je veliki radnik i koja je upila svaku našu sugestiju. Moram priznati da je Daria ovdje napravila velik posao jer je i do kasno u noć putem Skypea znala vježbati s Ružom“, otkrila je Indira, te naglasila da je Ružina pobjeda plod truda cijeloga njezina tima.

Zlatko Turkalj iznio je svoje mišljenje da je Ruža pobijedila - osvojila publiku kada je u polufinalu izvela pjesmu „Bože brani je od zla“ Toše Proeskoga. „Pjesmu je predložila mentorica kojoj moram zahvaliti. Volim Tošu, ali ideja da pjevam tu pjesmu došla je od Indire“, otkrila je Ruža. „Mi uvijek osluškujemo svoje kandidate, i ono što bi oni voljeli pjevati, te ih usmjeravamo. Ruža je malo lutala, malo je lebdjela, jer je htjela sve pokazati. Htjela sam Ružu pokazati hrvatskom pjesmom. Ta naša mladost prati svjetsku produkciju i pjeva na engleskome jeziku, no kada pjevaju na hrvatskome totalno drugačije zvuče. Ružina pjevačka snaga i interpretacija fantastično su došle do izražaja u toj pjesmi“, dodala je Indira.

Turki je podsjetio Ružu kako su kolege finalisti, na konferenciji za medije nakon finala, rekli da je ona bila najiskrenija osoba u showu. „To mi je najveća pobjeda. Ostala sam ista. Kako sam došla na audiciju, tako sam izišla nakon finala. Nije bilo nikakvih kalkulacija ni spletki. Jednostavno, pjevala sam, uživala i željela dati sve od sebe, a to sam željela i drugim kandidatima“, rekla je Ruža koja je pratila prvu sezonu showa no, kada se prijavila na natjecanje, nije ni slutila koliko je sudjelovanje u „The Voiceu“ zahtjevno. „Totalno je drugačije gledati show i biti u njemu, i na pozornici i iza kulisa. Činilo mi se jednostavno na televiziji, no kada sam vidjela na imamo toliko proba i razgovora o svakom detalju, nije mi bilo baš toliko jednostavno. Kako mi je ipak sve to bilo jako zabavno, nije mi bilo teško i to je jedno predivno iskustvo“, zaključila je.

 

Poslušajte cijelu emisiju na linku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.