Hrvatski radio

Drugi program

Nagrada Music pub u rukama Antonele Doko i Tomislava Užarevića

24.01.2017.

11:30

Autor: Ognjen Grošić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna dodjela glazbene nagrade Music pub završena je objavom posljednjih dobitnika. Nagradu za najbolju pjevačicu osvojila je Antonela Doko, dok je najboljom pjesmom protekle godine proglašena skladba „Njen zvuk“ Tomislava Užarevića.

Zagreb, 24. siječnja 2017.

Mlada pjevačica Antonela Doko prošle je godine osvojila treće mjesto na međunarodnome  festivalu Baltic Song Contest održanome u švedskome gradu Karlshamnu. Njezina pjesma „Onaj dan“ provela je trideset tjedana na top listi Hrvatskoga radija, a proglašena je i hitom mjeseca ožujka. Singl „Ta ljubav“ također je bio na vrhovima radijske top ljestvice. Antonela će prethodnu godinu pamtiti i po svojem prvom samostalnom koncertu, koji je održala u Opatiji.

— Ti me zezaš! Joj, Turki, tako si me obradovao. Znaš li koji je ovo vjetar u leđa? — rekla je primjetno iznenađena Antonela autoru i voditelju emisije Music pub Zlatku Turkalju Turkiju kada ju je u ponedjeljak proglasio pjevačicom godine.

Iznenađen svojom nagradom bio je i Tomislav Užarević, kojega poznajemo kao sudionika prve sezone natjecanja „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Tomislav je prošle godine, nakon što je dugo vremena bio dijelom dua Acoustic Souls, započeo solističku karijeru i objavio debitantski singl „Njen zvuk“. Pjesma je ostvarila zapažen uspjeh na top ljestvicama te se često mogla čuti u radijskome eteru. Upravo je ta pjesma dobila nagradu Music pub za pjesmu godine.

—  Ne vjerujem. Ovo mi je prva nagrada koju sam dobio za autorsko djelo. Što da kažem? Malo si me šokirao. Mislio sam da ćemo predstavljati novu pjesmu i pričati o nekim drugim stvarima —kazao je Tomislav Užarević Turkiju prilikom dodjele nagrade.

Podsjećamo, Music pub je emisija Drugoga programa Hrvatskoga radija, te najstarija domaća godišnja glazbena nagrada koja se neprekidno dodjeljuje od 1992. godine.

Krajem prosinca doznali smo da je pjevač 2016. godine Oliver Dragojević. Ovoga siječnja nagradu Music pub za grupu godine dobio je sastav Songkillers, kantautoricom godine proglašena je Lucija Ćustić Luce, dok je kao najbolji nagrađen videospot za pjesmu „Život nije siv“ Mije Dimšić.

Mia Dimšić dobitnica je i nagrade Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu, dok je najboljim mladim pjevačem proglašen Dino Jelusić. Najboljom novom glazbenom skupinom proglašen je sastav NoA. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.