Hrvatski radio

Drugi program

Zlatku Turkalju posebno priznanje 58. Splitskog festivala

05.07.2018.

07:47

Autor: Hrvatski Radio

Zlatku Turkalju posebno priznanje 58. Splitskog festivala

Zlatku Turkalju posebno priznanje 58. Splitskog festivala

Foto: - / -

Zagreb, 2. srpnja 2018. – HRT-ov novinar i urednik Zlatko Turkalj dobitnik je posebnog priznanja 58. Splitskog festivala za 30 godina praćenja ovog legendarnog festivala kroz svoje osebujne glazbene reportaže, razgovore, osvrte i komentare.

„Još kao osnovnoškolac s velikim zanimanjem sam putem Radio Zagreba pratio Splitski festival. To je bilo vrijeme kada su izvođači osim na Prokurativama imali i svoje navijače uz radio i televiziju. Sve je zanimalo što će na festivalu izvesti Mišo, Tereza, Ljupka, Oliver, Novi fosili, Meri, Hrnić, Ibrica, Peruzović, Jasna, Radojka, Stijene. Moj prvi veći glazbeni reporterski zadatak krajem 80-tih bilo je upravo javljanje sa Splitskog festivala za tada popularni RVG. Uzbuđenje je bilo veliko, jer to je bio i moj prvi susret i upoznavanje s nekim od najznačajnijih autora i izvođača domaće zabavne i pop glazbe. Na Prokurativama sam kao mladi novinar imao priliku zajedno komentirati i prve festivalske nastupe s tada mladim glazbenim snagama koje su činili Gibonni, Daleka Obala, Tutti Frutti, Đavoli…", komentirao je priznanje Zlatko Turkalj. 

 

Istaknuo je kako je posebno priznanje koje je dobio od direkcije 58. Splitskog festivala za njega od posebnog značaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Music pub Zlatka Turkalja

Music pub Zlatka Turkalja, premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja te najznačajnije svjetske glazbene materijale. Emisija donosi recenzije, komentare, reportaže, prikaze, osvrte, kritike glazbenih događaja, gostovanja, akustične koncerte, promocije i najave.

Poslušajte u Slušaonici