Hrvatski radio

Drugi program

Zlatku Turkalju priznanje za serijal o Dini Dvorniku

16.10.2019.

09:30

Autor: Ognjen Grošić

Zlatku Turkalju priznanje za serijal o Dini Dvorniku

Zlatku Turkalju priznanje za serijal o Dini Dvorniku

Foto: - / -

Zagreb, 15. listopada 2019. - Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) dobitnik je posebnog priznanja za novinarsko-konceptualni diskografski projekt „Zimzeleno a novo – Specijal Dino Dvornik“.

Priznanje Zlatku Turkalju dodijelila je direktorica Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) Maja Vidmar Klarić povodom Nacionalnog dana albuma na kojem je predstavljeno drugo izdanje knjige priča o albumima Hrvatske diskografske udruge (HDU).

 „Primiti priznanje na Nacionalni dan albuma za mene je velika stvar, velika čast. Tim više jer je riječ o nagradi za album koji je pratio radijski dokumentarni serijal o kralju funka Dini Dvorniku. Posebnost i važnost ovog serijala je u tome što su najbliži suradnici i prijatelji, prvi put s odmakom od 20 i 30 godina, govorili konkretno - bez „celofana“ o suradnji s Dinom, atmosferom pod kojom su snimani njegovi albumi, nastanku njegovih najvećih hitova, životnoj krizi, razočaranju i očekivanjima, iskrenom životu za glazbu i pozornicu, jedinstvenom osjećaju za ritam, osebujnoj interpretaciji, o značenju slatkog i kiselog načina sviranja.“, rekao  je Zlatko Turkalj.

 Inače, izdanja koja se nalaze u knjizi albuma neka su od najznačajnijih na domaćoj diskografskoj sceni, a među njima su i albumi Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Daniela Popovića, Mije Dimšić, Vojka V i brojnih drugih.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Music pub Zlatka Turkalja

Music pub Zlatka Turkalja, premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja te najznačajnije svjetske glazbene materijale. Emisija donosi recenzije, komentare, reportaže, prikaze, osvrte, kritike glazbenih događaja, gostovanja, akustične koncerte, promocije i najave.

Poslušajte u Slušaonici