Hrvatski radio

Drugi program

Blanka o povratku: Ne znam hoću li u Tokio, moram poštovati svoje tijelo

09.05.2019.

16:15

Autor: HR2

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Foto: - / -

Od 14. do 19. svibnja Split će biti domaćin Svjetskog školskog atletskog prvenstva koje će se održati na Parku mladeži. Taj objekt ovih se dana dodatno uređuje za natjecanje koje će okupiti 800-tinjak djevojčica i dječaka iz 32 zemlje.

Promotorice prvenstva su Sara Kolak i Blanka Vlašić koja je bila na današnjem predstavljanju ovog natjecanja, govorila o značaju školskog sporta, ali nije mogla izbjeći pitanje o tome kolike su šanse da se nakon duge ozljede vrati nastupima.

- Olimpijske igre u Tokiju moj su vjerojatno posljednji sportski cilj, ali u ovom trenutku ne znam hoću li biti tamo. I mene ubija to pitanje, ali vjerujem u proces povratka. Moram poštovati svoje tijelo, dovoljno sam ga maltretirala, a znam samo da je sve što radim uz bol zapravo korak unatrag - izjavila je Blanka Vlašić. 

U bogatoj karijeri Vlašić je četiri puta sudjelovala na Olimpijskim igrama, te osvojila po jedno srebro (Peking 2008.) i broncu (Rio de Janeiro 2016.). Dvaput je osvajala naslov svjetske prvakinje (Osaka 2007., Berlin 2009.), a vlasnica je i drugog najboljeg rezultata svih vremena s preskočenih 2.08 metara, što je samo centimetar slabije od svjetskog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove.

U nastavku poslušajte cijelu izjavu:

9.5. Blanka Vlašić o povratku natjecanjima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.