Hrvatski radio

Drugi program

Budimir o nastavku La Lige: Uvjeti moraju biti isti za sve klubove

17.05.2020.

20:00

Autor: Dameo Ramić Kovačić

foto: EXPA/PIXSELL/HRT

foto: EXPA/PIXSELL/HRT

Foto: - / -

Španjolski nogometni klubovi od sutra očekuju povratak momčadskim treninzima. Predsjednik La Lige Javier Tebas nedavno je izjavio da se nada da će se sezona nastaviti od 12. lipnja, ali situacija u pojedinim dijelovima zemlje još je neizvjesna. S Mallorce nam se javio hrvatski napadač Ante Budimir.

- Od sutra je planiran drugačiji način rada, ali i dalje će to biti rad u skupinama. Dosad smo trenirali individualno, pa je promjena dobrodošla. Sve se mijenja iz dana u dan i tako se ponašamo, kaže Ante Budimir, čiji se klub nalazi na otoku koji nije odveć zahvaćen pandemijom. Drugi dijelovi države u znatno su težoj situaciji.

 - Koliko uspijevam vidjeti, neke regije su još uvijek u većim problemima. To naravno utječe i na natjecanje, jer dok kod nas ima razloga da krenemo normalno trenirati, moramo gledati i prema drugim područjima kako bi uvjeti za pripremu bili isti i kako bi se zadržala regularnost natjecanja. Dok najugroženijoj regiji ne bude uvjeta za uobičajeno treniranje, ne možemo ga niti mi prakticirati. Svi smo ovisni jedni o drugima. Nastojimo biti disciplinirani, ali se pritom i spremati za nastavak natjecanja jer izvjesno je da će se igrati.

Mallorca je trenutno u nezavidnoj situaciji, bod ispod linije koja znači ostanak u La Ligi, pa strahuju od scenarija u kojem bi prekid natjecanja značio i njihovo ispadanje iz elitnog društva.

 - Mislim da je generalno mnijenje da se nastaviti igrati da svatko na terenu izbori svoju poziciju. Samo smo dva ili tri tjedna bili ispod crte, pa baš u posljednjem kolu ostali bod iza zone spasa. Međutim, nitko ne razmišlja o toj opciji, nastojimo biti spremni za nastavak. Stvarno želimo ostvariti naš cilj i nastaviti svoju priču u najvišem razredu. Okolnosti jesu neobične, ali momčad dobro djeluje i veselim se nastavku. Igre iz prvog dijela sezone zalog su za optimizam, dodaje Budimir, strijelac devet golova u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Napadač iz Velike Gorice s nastavkom prvenstva nada se i nastavku dobre forme. Nije od onih koji se nameću javnim istupima, ali činjenica je da mu odgoda Europskog prvenstva ostavlja vremena da se kontinuitetom igara u jakoj španjolskoj ligi nametne stožeru reprezentacije kao jedna od napadačkih opcija.

 - U Mallorci sam zadovoljan jer imam kontinuitet, pomažem ekipi i skupljam iskustvo. Nastojim napredovati na svakom treningu, to je moj dio posla, a na nečija razmišljanja ne mogu utjecati. Naravno, kao i svakom igraču, reprezentacija mi predstavlja nešto posebno. Nastojat ću držati kontinuitet i biti što efikasniji, to je ono na što mogu utjecati i što mogu obećati, zaključio je Budimir.

 Cijeli razgovor iz nedjeljne emisije Sport i glazba poslušajte u nastavku:

Ante Budimir - razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.