Hrvatski radio

Drugi program

Ćakula u kineskim planinama: Kontrole su velike, teško ih je psihički izdržati

07.02.2022.

11:14

Autor: Krešimir Gotlin

Krešimir Gotlin u društvu Besima Alitija, glavnog tajnika olimpijskog odbora Kosova

Krešimir Gotlin u društvu Besima Alitija, glavnog tajnika olimpijskog odbora Kosova

Foto: HR2 / HR2

U brdima iznad Pekinga, tražeći naše skijaške reprezentativce uoči nastupa na ZOI, Krešimir Gotlin naišao je na zanimljivog sugovornika. Na tečnom hrvatskom jeziku obratio mu se glavni tajnik olimpijskog odbora Kosova, Besim Aliti.

- Ovdje nas je sve zajedno desetak, nismo najbolji u zimskim sportovima pa imamo samo dvoje sportaša na Igrama, predstavlja Aliti svoju malu delegaciju na Igrama u Kini, uspoređujući uvjete natjecanja s nedavnim ljetnim Igrama u Tokiju.


- Ovo je neusporedivo. I u Tokiju su postojala svakodnevna testiranja, ali ovdje su kontrole puno veće, prisutan je veliki pritisak. Iznenadilo me kad sam shvatio da vrijednosti na PCR testovima koje su kod nas negativne, ovdje tretiraju kao pozitivan rezultat. Teško je to psihički izdržati, posebno sportašima, kaže i dodaje:


- Hrvatska je u mom srcu i držim je svojom zemljom, pa vam želim puno sreće i medalja, da nastavimo tradiciju Janice i Ivice. A da se u Parizu sretnemo bez maski, uz sportsko pivo ili kavicu, te slavimo sportske uspjehe Hrvatske i Kosova, zaključio je Aliti.

Besim Aliti, tajnik olimpijskog odbora Kosova

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.