Hrvatski radio

Drugi program

Čeferin za HRT: Zamislite što bi bilo da u Hrvatskoj imate bolje uvjete

21.12.2019.

16:11

Autor: Lovorko Magdić

Lovorko Magdić i Aleksander Čeferin

Lovorko Magdić i Aleksander Čeferin

Foto: - / -

Na svečanosti izbora najboljih sportaša Slovenije, reporter Hrvatskoga radija Lovorko Magdić kratko je razgovarao s predsjednikom UEFA-e, Aleksandrom Čeferinom. Dotakli su se vrućih pitanja poput nogometa u Hrvatskoj, uvođenja videotehnologije u suđenje, te ideje elitne Supelige najjačih klubova.

Prvi čovjek europskog nogometa početkom mjeseca gostovao je u Hrvatskoj, posjetivši utakmicu Dinama i Manchester Cityja, pri čemu se osvrnuo i na očajno stanje stadiona u Maksimiru.

- Infrastruktura u Hrvatskoj je među najgorima u Europi, a po rezultatima ste među najboljima. Zamislite što bi bilo da imate i bolju infrasturkturu, zapitao se Čeferin. 

- Za nogomet je vrlo važno da i male zemlje mogu do rezultata, da svatko može pobijediti. Zato je nogomet kralj sportova.

Aleksander Čeferin na glasu je kao skeptik po pitanju korištenja videotehnologije (VAR) u suđenju na nogometnim utakmicama.

- VAR bi se trebao upotrijebiti samo u procjeni činjenica, a ne kod subjektivnih situacija, kao što je igranje rukom, decidiran je Čeferin, kao i u slučaju špekulacija o formiranju ''lige bogatih'' umjesto Lige prvaka, po uzoru na košarkašku Euroligu.

- Mnogi me uvjeravaju da postoje ljudi koji teže toj opciji, ali siguran sam da nemaju mogućnosti to napraviti, zaključio je Čeferin u razgovoru za Hrvatski radio, koji možete poslušati u nastavku:

ALEKSANDER ČEFERIN, predsjednik UEFA-e za Hrvatski radio

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.