Hrvatski radio

Drugi program

Družak: Moguće je da se HNL nastavi početkom lipnja

05.05.2020.

13:38

Autor: HR2/Marko Miličić

Foto: HRT/Pixsell

Foto: HRT/Pixsell

Foto: - / -

Poboljšanje epidemiološke situacije aktualiziralo je pitanje povratka sportskim natjecanjima. Iako su mnoga otkazana, nogometno prvenstvo planira se nastaviti, a za nove korake o organizaciji očekuju se upute SDUŠ-a i Stožera civilne zaštite koji su jutros imali sastanak o toj i drugim temama.

- Razgovarali smo o dozvoljavanju trenažnih procesa za sve kategorizirane sportaše, ali jedna od tema bila je i mogućnost organizacije natjecanja, dakako bez gledatelja i u strogo kontroliranim uvjetima. Razgovaralo se i o datumima, od kraja svibnja do prve polovice lipnja, ali to još nije ni približno definirano. Osobno se nadam i vjerujem da bi se to moglo dogoditi, ali epidemiološka struka će o tome odlučivati, rekao je državni tajnik za sport, Tomislav Družak.

Jasno da je fokus pritom na HT Prvoj ligi nogometaša i završnici Kupa Hrvatske, jer za razliku od gotovo svih kolektivnih sportova, Hrvatski nogometni savez ustrajan je završiti započetu sezonu. Tome u prilog govore već izrečeni argumenti, kao i jučerašnja poruka predsjednika Saveza, Davora Šukera.

- Datumi nisu definirani, ali ponavljam da se razmišlja o periodu između 30.svibnja i 15.lipnja. Usklađivao sam to i u razgovoru koji sam obavio s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, jer oni bi kroz današnji dan mogli donijeti neke odluke. No, ponavljam, ni SUDŠ ni HNS ne mogu donijeti konačnu odluku o datumu nastavka natjecanja, već će to učiniti Stožer civilne zaštite, dodao je Družak.

Jedan od prvih preduvjeta nastavka natjecanja u HNL-u bit će i povratak kolektivnim treninzima, a na pitanje kad će treninzi biti omogućeni trećoj kategoriji individualnih sportaša, Družak je odgovorio:

- Najkasnije do 11.svibnja, ali moguće da će biti odobreno i ranije.

Cijeli razgovor Marka Miličića s Tomislavom Družakom poslušajte u nastavku:

5.5. Tomislav Družak nakon sastanka sa Stožerom civilne zaštite

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.