Hrvatski radio

Drugi program

Goran Ivanišević: Neću biti izbornik, ali imam najbolje rješenje

04.12.2019.

20:25

Autor: Dameo Ramić Kovačić

Foto: HRT/Pixsell

Foto: HRT/Pixsell

Foto: - / -

Goran Ivanišević bio je jedan od predavača na Godišnjem kongresu trenera u organizaciji HOO-a u Zagrebu, što je bio i povod za razgovor o brojnim teniskim aktualnostima. Između ostalog i o pitanju odabira novog izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije.

- Bio sam na stastanku s čelnicima Saveza i predložio najbolje moguće rješenje. Nadam se da će Hrvatska uskoro dobiti novog izbornika. Ivan Ljubičić i ja smo se pristojno zahvalili na pozivu, izjavio je Ivanišević, premda nije želio otkriti identitet čovjeka čije imenovanje zagovara.

- Igrači ga također žele i u dobrim je odnosima s njima. Bilo bi idealno da on prihvati tu ulogu i nadam se da će tako i biti. U protivnom ćemo ga ''polomiti'', našalio se Ivanišević.

U nastavku razgovora s predstavnicima medija, komentirao je loš nastup Hrvatske na završnici Davis Cupa, kao i novi format toga natjecanja.

- Nije ispalo dobro, ali bez Čilića i s nespremnim Bornom Ćorićem, nismo mogli više očekivati. Pozitivna je stvar ono što je pokazao Borna Gojo, rad s mladima je smjer u kojem moramo gledati. Novi format Davis Cupa ponudio je neizvjesnost, nekoliko dobrih mečeva, ali na kraju možemo reći da je Nadal spasio cijelu priču. Vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti.

Osvrnuo se na suradnju s Novakom Đokovićem, ali i naglasio optimizam u vezi daljnjeg razvoja karijere Marina Čilića koji je slabu sezonu okončao na 39. mjestu ATP ljestvice. Goran smatra da se Čilić opet može upustiti u borbu za trofeje.

- Riječ je o predobrom igraču da se ne bi vratio. Kao da je s autoceste skrenuo u šumu, pa se nadam da će pronaći put natrag. Igrač s tolikim izborom udaraca mora imati bolji plasman. Sad će imati teži put i neće mu biti lako, ali vjerujem da se može vratiti, rekao je Ivanišević.

Opširnije u prilogu:

Goran Ivanisevic - o svemu pomalo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.