Hrvatski radio

Drugi program

Hrvatski sportaši u Bjelorusiji: Ovdje se zasad sve normalno odvija

05.04.2020.

21:23

Autor: HR2

Foto: HRT/Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Foto: HRT/Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Foto: - / -

Burundi, Bjelorusija, Nikaragva, Tadžikistan ... to je popis rijetkih zemalja u kojima sportska natjecanja još nisu zaustavljena. U najbližoj nam Bjelorusiji nekoliko je hrvatskih sportaša suočenih s neuobičajenim interesom za njihove nastupe.

- Nisam očekivao da ćemo biti jedina liga koja će se igrati i koju će svi pratiti, kaže Karlo Bručić, nekadašnji nogometaš zagrebačke Lokomotive koji je u petak zabio pogodak za Dinamo iz Minska u 3.kolu tamošnjeg prvenstva.

- Čuo sam da je UEFA zatražila da se prvenstvo zaustavi jer su svi ostali na odmoru. Vidjet ćemo što će biti, ovo kolo odigralo se uz prisutnost gledatelja kojima su na stadionima mjerili temperaturu i nudili im dezinfekcijska sredstva, informira Bručić.

Tamošnji predsjednik Aleksandar Lukašenko u međuvremenu je sudjelovao na utakmici hokeja na ledu, te poručio da je sport jedno od sredstava borbe protiv koronavirusa. 

- Zasad se ljudi normalno ponašaju, djeca idu u škole, mi treniramo i igramo utakmice. Međutim, broj zaraženih raste, pa se to možda i promijeni, dodaje Ivan Pešić, vratar rukometnoga prvaka Meškova iz Bresta.

Razgovore s Karlom Bručićem i Ivanom Pešićem o stanju u Bjelorusiji i drugim sportskim temama poslušajte u nastavku: 

Karlo Bručić, razgovarao Dameo Ramić-Kovačić

Ivan Pešić, razgovarao Marko Šivak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.