Hrvatski radio

Drugi program

I u kineskim je planinama nezaobilazna tema - Hajduk!

10.02.2022.

11:51

Autor: Krešimir Gotlin

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pressmaster / Shutterstock

Naš reporter Krešimir Gotlin sreo je uz skijašku stazu u Pekingu još jedno poznato lice. Davor Lažeta dugo je bio član stožera hrvatske skijaške reprezentacije, a nakon sedam godina rada u inozemstvu u Peking je stigao kao pomoćni trener u ženskoj reprezentaciji Finske.

- Raditi u Finskoj je izazovno i drugačije. Skandinavski mentalitet je jednostavniji i slobodniji, što je nekad pozitivno, a nekad nije, ali je u svakom slučaju zanimljivo. U početku sam bio trener u gimnaziji iz koje danas dolazi većina reprezentativki, govori Lažeta, dok se iz pozadine čuje uzvik:


- Hajduk živi vječno!


Ispunio je tako Matjaž Vrhovnik, nekadašnji skijaš, a sad stručni suradnik slovenske televizije, obećanje Lažeti da će tu uzrečicu kad-tad plasirati u eter!


Nakon nogometne digresije, o našim skijaškim uzdanicama, Lažeta dodaje:


- Pandemija nam je svima stvorila probleme, a osobito Leoni Popović u posljednjih nekoliko dana, ali ima odličnu sezonu i njezin talent izlazi na vidjelo. Zrinka Ljutić velik je potencijal, Komšić nema srće s ozljedom, dugo to vuče, ali sve te cure daju maksimum kako bi predstavile svoju državu na Igrama. Zubčić među favoritima? Sigurno će u veleslalomu pokušati, u najmanju ruku, doći do medalje, zaključio je hrvatski trener finskih skijašica, Davor Lažeta.

Davor Lažeta, hrvatski trener u skijaškoj reprezentaciji Finske

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.