Hrvatski radio

Drugi program

Kozina: Sačuvali smo atmosferu, muški ćemo se potući sa Španjolcima!

16.01.2019.

20:54

Autor: Marko Šivak

Jozo Čabraja / HRS

Jozo Čabraja / HRS

Foto: - / -

Hrvatski rukometaši nisu dozvolili iznenađenje u utakmici protiv Bahreina u četvrtom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Uvjerljivo su pobijedili 32:20, odmorivši pritom udarne snage za posljednju utakmicu skupine u kojoj će sa Španjolcima odlučivati o prvome mjestu.

Protiv Bahreina Cindrić je odigrao tek uvodnih 16 minuta, Duvnjak, Stepančić, Karačić, Musa i Šego cijelu su utakmicu odgledali s klupe, a Horvat je ušao samo dok je Vida "odrađivao" isključenje. Štrlek je 60 minuta iskoristio za 11 golova, iako dva promašena sedmerca nisu za pohvalu. Vida je s druge strane bio nepogrešiv (šut 5 od 5), a Bičanić je, također, postigao 5 golova. Najveću minutažu na crti imao je Krešimir Kozina (šut 3 od 4), koji je nakon utakmice priznao:

- Sigurno da smo i prije ove utakmice razmišljali više o Španjolskoj. Ne možemo lagati da nismo, ali opet, trebalo je ovu utakmicu pobijediti i nastaviti pobjednički niz dobrom atmosferom za sutra. Pripremamo se već dva dana za Španjolsku, sve su nam misli usmjerene ka toj utakmici, da ju pobjedimo. Imaju strašne igrače na svim pozicijama, odlične golmane. Aguinagalde na pivotu igra već "sto godina", imaju brza krila. Opasnost prijeti sa svih strana, ali nadam se da ćemo uspjeti nametnuti svoj stil igre i da ćemo se muški potući s njima.

Hrvatska je ostavila dobar dojam, i bez igrača iz udarne postave igrala je lepršavo, jednostavno, čvrsto u obrani, ubojito u napadu. Širina klupe daje izborniku Červaru mnogo mogućih kombinacija za dane koji slijede. Kozina je samo jedno od rješenja na poziciji kružnog napadača, uz Musu i Šipića.

- Svi čekamo našu priliku i svi smo spremni. Mislim da je to naša velika snaga, što smo sva tri pivota različitih konstitucija i različitog stila igre. Izbornik je tu da varira i da vidi što će mu najbolje odgovarati.


Što je još Kozina izjavio nakon utakmice u razgovoru s Markom Šivakom poslušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.