Hrvatski radio

Drugi program

Marin Čilić nakon povratka iz Australije: Rezultati su za naš tenis sjajni, a odnos prema Đokoviću bio je katastrofalan!

02.02.2022.

19:41

Autor: HR2 / Lovorko Magdić

Marin Cilic

Marin Cilic

Foto: - / HRT

S Marinom Čilićem razgovarali smo na svečanosti u Zagrebu gdje su podijeljene stipendije Zaklade Marin Čilić za po deset mladih talentiranih sportašica i sportaša te glazbenika i glazbenica.

Nedopustivo je bilo da Đoković dođe u Australiju i prođe takvu kalvariju. To se moralo riješiti ili ranije ili na bolji način, jer nije on bilo tko!

Marin Čilić

- Uvijek sport i glazba, takva je od početka ideja, započeo je Marin Čilić u razgovoru s našim Lovorkom Magdićem.


- Sport je u cijeloj priči jer sam i sam sportaš, ali još sam sretniji što smo jedan od rijetkih projekata koji pomaže i mlade glazbenike na njihovom putu koji je također zahtjevan. Ponavljam stipendistima da nismo svjesni koliko su snovi blizu, jer uz talent i glad za uspjehom koji posjeduju, ostvarenje njihovih snova nije daleko. Presretni smo zbog projetka, dosad je podijeljeno 77 stipendija, uz niz događaja organiziranih diljem svijeta koji su pomogli da financijski zaokružimo cijelu priču, kaže naš tenisači komentirajući uz rad zaklade i početak teniske sezone, odnosno uspjehe Ivana Dodiga i Petre Marčinko na nedavnom Australian openu, na kojem je i sam ostvario dobar rezultat.


- Otvaranje sezone odradio sam fenomenalno. Dva ATP polufinala i dobri nastupi na Australian Openu ... Forma je na sjajnom putu i očekujem dobre rezultate. Želja mi je vratiti se među najboljih dvadeset, ali korak po korak, uz nadogradnju igre i pogled prema naprijed. Sretan sam zbog moga kuma Dodiga, jer igra u sjajnoj formi i potreban mu je osjećaj pobjede za još veći poticaj, a Petra je veliki talent i nadam se da će nastaviti u tom smjeru.


A u konačnici se osvrnuo i na još uvijek ''vruć'' slučaj deportacije Novaka Đokovića prilikom dolaska u Australiju.


- Nedopustivo je bilo da čovjek dođe u Australiju i prođe takvu kalvariju. To se moralo riješiti ili ranije ili na bolji način, jer nije on bilo tko. Novak je jedno od najvećih lica u svijetu tenisa i nakon svega što je napravio u karijeri takav odnos je zaista bio katastrofalan, kako za tenis tako i za Australiju i Australian Open. Vidjet ćemo kako će to izgledati u nastavku sezone, s obzirom da svaka država ima svoja pravila, rekao je Čilić, dodajući da podijeljenost stavova u svijetu tenisa nije novost i da to nije jednostavna priča, ali da je šteta što u konačnici ispaštaju – sportaši.


Cijeli razgovor poslušajte u nastavku:

Marin Čilić - razgovor

Sportske stipendije, u vrijednosti od 10.000,00 kn, uručene su Marti Besek (hrvanje), Dorji Blažić (mačevanje), Luki Ćurkoviću (atletika), Niki Kukuljan Frleti (gimnastika), Nicolasu Gojkoviću (biciklizam), Matiji Legoviću (skijaško trčanje), Dori Ljutić (alpsko skijanje), Petri Marendić (jedrenje), Gabrijelu Peroviću (taekwondo) i Zrinki Rebić (stolni tenis). Glazbene stipendije, također u vrijednosti od 10.000,00 kn, dodijeljene su Elizabethi Ariji Cone (Rog), Antei Čvorak (violončelo), Antunu Kovačiću (tambura), Hani Knežević (klavir), Momčilu Laketi (harmonika), Petru Mekiniću (gitara), Ingi Potnar (violina), Ani Mariji Ralašić (klavir), Luciji Šimanović Miščević (udaraljke) te Josipu Rudeliću (flauta),

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.