Hrvatski radio

Drugi program

Medić: Svima u Njemačkoj je ovo čudno, ali morat ćemo se naviknuti

17.05.2020.

18:36

Autor: Dameo Ramić Kovačić

HRT/Pickabay

HRT/Pickabay

Foto: - / -

Uz elitni razred njemačkog nogometa u pogonu je od jučer i 2. Bundesliga. Nekadašnji junior Zagreba i Istre, Jakov Medić, igrač je Wehena koji je danas upisao važnu pobjedu protiv Stuttgarta (2:1). Medić je, doduše, bio izvan kadra za današnju utakmicu, pa ju nije smio pratiti niti s tribine!

- Da, morao sam bodriti momčad putem tv-ekrana. Nije bilo ni sakupljača lopti, pravila su striktna. U Bundesligi se teško naviknuti na derbije pred praznim tribinama, gdje čuješ govor igrača i zvuk dodira lopte. Ovaj tjedan je svima to još jako čudno, ali mislim da će se od slijedećeg tjedna već naviknuti, kaže 21-ogodišnji Jakov Medić, koji je igrač Nurnberga na posudbi u klubu iz Weisbadena, za koji je u prvom dijelu sezone odigrao 11 utakmica. Njegov se klub bori za ostanak u ligi koja se također odvija uz stroga pravila.

 - Utakmicu smo dočekali u karanteni, sami u hotelu, dvaput tjedno se testiramo i pridržavamo se svih uputa. Mislim da se u ovoj situaciji samo tako može dovršiti prvenstvo, kaže Medić, čiji su suigrači morali voditi računa da ne pretjeraju u slavlju nakon pogotka za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice.

 - Teško je zadržati emocije u tim situacijama, zaboravite se na trenutak, pogotovo kad vam je svaki bod bitan. No, čovjek se na sve navikne pa ćemo i mi i na ovo, jer moramo se pridržavati uputa kako bi se situacija što prije vratila na staro, zaključio je Medić.

 

Jakov Medić - razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.