Hrvatski radio

Drugi program

Perica Bukić: Testiranje nije uvjet, kontrolirat ćemo temperaturu

12.05.2020.

16:34

Autor: Marko Šivak

Borna Filić / Pixsell

Borna Filić / Pixsell

Foto: - / -

Vaterpolo bi nakon nogometa mogao postati drugi sport koji će se vratiti natjecanjima nakon stanke zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa. Na tu temu s članom Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom razgovarao je Perica Bukić iz HVS-a.

Na sastanku su sudjelovali i državni tajnik za šport Tomislav Družak te njegov zamjenik Krešimir Šamija. Trenutačna epidemiološka situacija dozvoljava povratak mlađih uzrasta treninzima nakon 25. svibnja, a planirani nastavak natjecanja uslijedio bi 24. lipnja. Bazeni s kloriranom vodom jedna su od ključnih prednosti vatepola u odnosu na ostale sportove.

- Održali smo vrlo ugodan i korektan razgovor s gospodinom Capakom. Naravno, sve što je dogovoreno je gledajući s današnje pozicije i u odnosu na današnju situaciju, a svi se nadamo da se neće nešto dramatično ili drastično pogoršati. Postavio sam pitanje testiranja, no ono nije uvjet stožera Civilne zaštite. Ono što će od nas tražiti je kontrola temperature svih sudionika utakmice. Dali smo stroge naputke klubovima i trenerima da obave razgovore s roditeljima i igračima te ukoliko se netko ne osjeća dobro i nije siguran da je sasvim zdrav, bolje je da ostane doma - naglasio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Među aktivnostima koje će uslijediti krajem svibnja i početkom lipnja bit će i okupljanje reprezentacije, a završni turnir regionalne lige planiran je za 11. i 12. srpnja u Dubrovniku.

Cijeli razgovor s Pericom Bukićem poslušajte u nastavku:

Perica Bukić o početku vaterpolskih natjecanja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.