Hrvatski radio

Drugi program

Plenković za Hrv.radio: U svijetu nas doživljavaju kao sportsku velesilu

07.01.2019.

09:15

Autor: HR2/Lovorko Magdić

foto: G.Stanzl/Pixsell

foto: G.Stanzl/Pixsell

Foto: - / -

Predsjednik hrvatske Vlade, Andrej Plenković, bio je jučer među mnogobrojnim posjetiteljima skijaške utrke na Sljemenu, gdje je u kratkom razgovoru s našim reporterom Lovorkom Magdićem prokomentirao sportsku sliku Lijepe naše na prijelazu iz 2018. u 2019. godinu.

- Možemo biti ponosni na hrvatski sport, posebno zbog diverzifikacije tog uspjeha, jer dobri smo i u karateu i veslanju i mnogim drugim, ne samo onim najpopularnijim sportovima - rekao je premijer, te ponovio koliko sportski uspjesi znače za promociju Hrvatske u svijetu. - Govorio sam već o doživljaju naše nogometne reprezentacije među svjetskim političarima. Svi nas na planu sporta doživljavaju kao velesilu.

Plenković je bio pod dojmom izvrsnog rezultata naših mladih skijaša Rodeša, Vidovića i E.Kolege, te se osvrnuo i na sljemenske utrke.

- Ovo je potvrda da je skijaški savez uspio otvoriti jednu novu eru nakon vladavine Kostelića - naglasio je.

Otkrio je kako proslavlja uspjehe hrvatskih sportaša, ali i što Vlada poduzima po pitanju potpore sporta u budućnosti  ... Poslušajte razgovor u nastavku!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.