Hrvatski radio

Drugi program

Publika uskoro na tribinama, u HNL-u najvjerojatnije od 16.lipnja

08.06.2020.

13:48

Autor: HR2

Publika uskoro na tribinama, u HNL-u najvjerojatnije od 16.lipnja

Publika uskoro na tribinama, u HNL-u najvjerojatnije od 16.lipnja

Foto: - / -

Ljubitelji sporta uskoro će doći na svoje, jer prema najavi čelnika HZJZ-a, do kraja tjedna trebalo bi biti dozvoljeno okupljanje gledatelja na otvorenim borilištima. Kad je riječ o nogometnom prvenstvu, ta će se odluka vjerojatno primjenjivati od 29.kola, kaže povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Iako je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska najavio da će publika smjeti na sportska borilišta na otvorenom od 12. ili 14.lipnja, s obzirom da se 28.kolo nogometnog prvenstva odigrava od četvrtka do subote, izgledno je da bi se publika na stadione mogla vratiti tek od slijedećeg, 29.kola, koje počinje u utorak 16.lipnja.

- Još uvijek nismo dobili konačnu odluku i upute kojima se klubovi trebaju voditi u organizaciji utakmica. Nadamo se da će ona uskoro biti službena i da će biti prilagođena na način da se u HNL-u počne primjenjivati od slijedećeg tjedna kako bi svi imali iste uvjete, jer nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez. Također, klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa, rekao je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni.

Zanimljivo, osim nogometnog prvenstva, u planu je i nastavak vaterpolskih natjecanja, a upravo bi prijateljska utakmica Hrvatske i Crne Gore u subotu 13.lipnja mogla biti prva na koju će smjeti gledatelji, s obzirom da će se igrati na otvorenom bazenu u Dubrovniku.

- Imamo usmena uvjeravanja da će odluka do tada stupiti na snagu i da će određeni broj gledatelja biti dozvoljen, najavio je još u petak izvršni direktor HVS-a, Perica Bukić.

Organizatori teniskog spektakla u Zadru, Adria Toura, koji je planiran 20. i 21.lipnja, očigledno ne moraju brinuti hoće li do tog datuma ulazak publike biti dozvoljen, stoga su već započeli s postavljanjem montažnih tribina pokraj terena na Višnjiku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.