Hrvatski radio

Drugi program

Rodeš brži od Hirschera KOSTELIĆ:Dokaz da su dečki spremni za velike stvari

17.03.2019.

15:42

Autor: HR2

Rodeš brži od Hirschera KOSTELIĆ:Dokaz da su dečki spremni za velike stvari

Rodeš brži od Hirschera KOSTELIĆ:Dokaz da su dečki spremni za velike stvari

Foto: - / -

Na skijalištu Soldeu u Andori završena je sezona Svjetskoga kupa. Posljednji slalom skijaša pripao je Francuzu Clementu Noelu, a Istok Rodeš imao je najbolje vrijeme druge vožnje! Ukupno je završio utrku na 10.mjestu, ispred prvaka Marcela Hirschera koji je bio 14. Elias Kolega osvojio je 21 mjesto.

Na taj su način naši skijaši simbolično okrunili sezonu koja najavljuje njihov potencijal, jer Hrvatska je nedavno imala čak četvoricu predstavnika u drugoj slalomskoj vožnji, a Filipu Zubčiću malo je nedostajalo da nastupi na završnici Svjetskoga kupa.

Tamo je odličnu drugu slalomsku vožnju odradio Istok Rodeš, autor drugog najboljeg ovosezonskog plasmana (7.mjesto) među četvoricom naših skijaša (E.Kolega, Rodeš, Vidović, Zubčić). Još je bolji, na šestome mjestu u Adelbodenu, bio Elias Kolega. On je danas ostao na 21.mjestu.

- Ovaj današnji rezultat samo je pokazatelj da su dečki spremni za velike stvari. Moja su očekivanja u potpunosti ispunili - komentirao je Ivica Kostelić, mentor naših skijaša koji se nedugo po završteku utrke javio slušateljima emisije Sport i glazba.

Sezonu je potom u našem programu prokomentirao i Istok Rodeš.

- Moramo biti zadovoljni, cilj je bio probiti se u 30 najboljih. To smo ostvarili i sad moramo nastaviti dalje, prema onome za što ustvari treniramo, a to su postolja i pobjede - rekao je Rodeš.

Marcel Hirscher nije se iskazao u posljednjoj utrci, ali je naslov najboljeg u ovoj sezoni ranije osigurao. U konkurenciji skijašica dominaciju je potvrdila Mikaela Shiffrin pobjedom u veleslalomu, čime je uz Veliki kristalni globus osvojila i naslov najbolje u tri discipline (SL, VS, SG).

Razgovor Ivice Kostelića i Istoka Rodeša s Krešimirom Gotlinom u emisiji Sport i glazba poslušajte u nastavku:

 

 

17.3. Kostelić i Rodeš u Sportu i glazbi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.