Hrvatski radio

Drugi program

Rukometašice na EP u Francuskoj: Bitan je dobar početak!

01.12.2018.

13:19

Autor: Dameo Ramić Kovačić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Utakmicom protiv Španjolske od 18 sati, hrvatske rukometašice započinju nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj. U skupini C koja se igra u gradiću Montbeliardu nastupaju još Mađarska i Nizozemska.

Bit će to osmi uzastopni nastup naših rukometašica na europskoj smotri, ali skupinu nisu prošle u posljednja tri navrata. Ove su godine u bitno pomlađenom sastavu, jednom od najmlađih na prvenstvu, kojem izbornik Nenad Šoštarić predviđa lijepu budućnost.

- Ove djevojke su kvalitetne, ali nedostaje im natjecateljskog iskustva. Kroz dvije-tri godine dobrim radom mogu biti među najboljih osam u Europi - rekao je pri okupljanju Šoštarić, koji uoči otvaranja protiv Španjolske naglašava:

- Dobro smo ih analizirali i znamo što je ključ. Moramo dobro otvoriti utakmicu, pronalaziti prostora da ne gađamo preko njihove visoke 6-0 zone, te naravno poštovati našu rukometnu školu koja se temelji na čvrstoj obrani.

Za razliku od europskih doprvakinja Nizozemki, Španjolke i Mađarice nisu na razinama na kojima su bile ranijih godina, u čemu hrvatska vidi svoju šansu.

- Ako pokažemo sve što možemo, nijednoj ekipi s nama neće biti lako - teza je koju iznosi kružna napadačica Katarina Ježić. 

Opširniju najavu poslušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.