Hrvatski radio

Drugi program

SLALOMAŠI BEZ POSTOLJA Kolega ispred kolega, Zubčić kritičan: Nastup u Pekingu ocjenjujem čvrstom dvojkom!

16.02.2022.

14:27

Autor: Iz Pekinga, Krešimir Gotlin

Vožnja u ''gondoli'' s najbolje plasiranim hrvatskim skijašem u slalomu ZOI, Samuelom Kolegom

Vožnja u ''gondoli'' s najbolje plasiranim hrvatskim skijašem u slalomu ZOI, Samuelom Kolegom

Foto: Kresimir Gotlin / HR2

Trojica hrvatskih skijaša nastupila su jutros u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Na postolju su se poredali Francuz Noel, Austrijanac Strolz i Norvežanin Foss Solevaag, a naši nisu ušli u krug kandidata za medalje – Matej Vidović završio je na 20. mjestu, Filip Zubčić na 18., dok je najbolji plasman ostvario Samuel Kolega, zadovoljan na 15.poziciji.

-Da, prvi put da sam najbolji Hrvat na svjetskoj razini. Stvarno sam zadovoljan. Ni u jednoj vožnji nisam imao rezerve, nisu bile savršene, ali dao sam sve od sebe i dohvatio 15 mjesto koje donosi i vrijedne bodove, izjavio je Samuel Kolega.


Filip Zubčić nije mu ''zamjerio'' što je preuzeo primat u poretku hrvatskih skijaša ...


- Samuel Kolega je moj skijaški kolega, prijatelj. Lijepo je da je dobro odskijao. Meni nije cilj prestići naše dečke, svi se borimo za sebe, a ako ja već imam loš dan, super je da netko od njih odskija dobro. Super je da se uz mene, Vidovića, Rodeša i Eliasa koji je nažalost ozlijeđen, pojavljuje još jedan dobar slalomaš. Točnije, skijaš, jer pokazao je da i veleslalom može dobro voziti. Baš me iznenadio.


O svom nastupu u Pekingu, od kojeg je više očekivao osobito u veleslalomskoj utrci, Zubčić kaže:


- Ocijenio bih svoj nastup u Pekingu s čvstom dvojkom. Nije jedinica, ali ... Što se tiče današnjeg slaloma, prvi ''lauf'' sam se mučio i zapinjao, bila je zahtjevna staza. U drugom sam osjetio da jurim, ali nije bilo dovoljno. Što je tu je, idemo kući, napokon nešto dobro pojesti i pripremiti se za nastavak sezone.


Slično zbori i treći naš slalomaš, kojemu je ovo bila jedina utrka u Pekingu, Matej Vidović.


- Da je utrka Svjetskog kupa osvojio bih nekoliko bodova pa bih bio zadovoljniji. Nažalost, nakon prve vožnje bio sam predaleko, druga vožnja je bila bolja, ali što je tu je. Trebam i mogu biti bolji u nastavku sezone, zaključio je Vidović.


Razgovor Krešimira Gotlina s našim skijašima poslušajte u nastavku:

Zubčić, Kolega i Vidović nakon slaloma na ZOI u Pekingu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.