Hrvatski radio

Drugi program

Slovaci u čudu: Nismo čuli za prijedlog da se utakmica odigra u Zagrebu

18.10.2019.

13:12

Autor: Dameo Ramić Kovačić

Foto: HRT/Pixsell

Foto: HRT/Pixsell

Foto: - / -

Slovački nogometni savez ni u jednom trenutku nije čuo za ideju promjene mjesta odigravanja kvalifikacijskog susreta Hrvatske i Slovačke, poručili su iz Bratislave nastavno na velik interes koji je ta tema izazvala ovoga tjedna u hrvatskim medijima.

Početkom tjedna uzburkale su se strasti oko mjesta odigravanja nogometne utakmice između Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U medije je iz HNS-a procurila inicijativa za promjenom mjesta odigravanja s riječke Rujevice na zagrebački Maksimir, ali je nakon burnih reakcija HNS odlučio da će utakmicu ipak ugostiti Rujevica.

S obzirom da se kao jedan od razloga u medijima navodilo i moguće neslaganje Slovačkog nogometnog saveza s promjenom domaćinstva, informaciju smo potražili u telefonskom razgovoru s glavnim tajnikom NS Slovačke, Jozefom Klimentom.

- Od prvoga dana pripremamo se za Rijeku. U redovnoj smo komunikaciji s ljudima iz HNS-a oko logističkih pitanja u vezi te utakmice, ali ni u jednom trenutku nismo čuli prijedlog, niti dobili službeni ili neslužbeni zahtjev za promjenom mjesta odigravanja, izjavio je Kliment.

Podsjetimo, nakon reakcije jednog od čelnih ljudi Saveza, Damira Miškovića, koji se usprotivio toj inicijativi i naveo da je za istu saznao iz medija, kao i objave kapetana Luke Modrića koji je odbacio tezu da su promjenu mjesta odigravanja tražili nogometaši, ponovno se postavilo pitanje komunikacije i organizacije unutar HNS-a. Tom ćemo se temom opširnije baviti u rubrici Sportski mikroskop u nedjelju poslijepodne na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.