Hrvatski radio

Drugi program

VESLANJE: Sinkovići ispustili zlato, Damir Martin nije

12.05.2019.

19:04

Autor: Lana Frančić

Foto: Damir Martin na najvišoj stepenici postolja

Foto: Damir Martin na najvišoj stepenici postolja

Foto: - / -

Hrvatski veslači odlično su otvorili novu sezonu Svjetskog kupa. Iz bugarskog se Plovdiva vraćaju s tri odličja u svim bojama. Najuvjerljiviji je bio naš olimpijski viceprvak Damir Martin u konkurenciji samaca.

- Zadovoljan sam, kontrolirao sam sve od prvog do zadnjeg zaveslaja. Na putu sam na kojem želim biti ove sezone - rekao je Damir Martin, koji je do zlata stigao za više od dužine čamca ispred domaćeg veslača Pilipa Pavukoua i bio gotovo 10 sekundi brži od Finca Roberta Vena.

Zlatni s posljednjih Olimpijskih igara, europski i svjetski prvaci braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara oko vrata su objesili srebro. U finalnoj utrci za pola dužine čamca brža je bila posada iz Srbije, Martin Mačković i Miloš Vasić.

- Malo neočekivano, znali smo da će Srbi biti brzi, ali smo očekivali da ćemo biti bliže i boriti se do kraja. No, dečki su odradili odličnu utrku i čestitamo im na tome - poručio je Martin Sinković.

- Na europskom prvenstvu očekuje nas još jača konkurencija, zato trebalo pokazati mentalnu snagu, podići se iz ovoga i pojačati rad na treninzima - dodao je Valent Sinković.

Brončani je bio naš laki samac, Luka Radonić, a premijerno u konkurenciji seniora na Svjetskome kupu, juniorski svjetski i europski prvaci, braća Patrik i Anton Lončarić, uz Ivana Pitona i Tomislava Šaina u četvercu bez kormilara završili su četvrti. 

Za tri tjedna u švicarskom Luzernu slijedi Europsko prvenstvo, a prilog o utrkama u Plovdivu poslušajte u nastavku. 

Veslanje, Svjetski kup u Plovdivu (pripremila Lana Frančić)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.