Hrvatski radio

Drugi program

Vukojević: Želim se što prije vratiti u mirnu Ukrajinu

28.02.2022.

12:20

Autor: Davor Lulic

Ognjen Vukojevic

Ognjen Vukojevic

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Nekoliko dana nakon što ga je u glavnom gradu Ukrajine probudio zvuk detonacija i sirena za uzbunu, naš bivši nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević nalazi se u Zagrebu, a dojmove koji su se tek donekle slegli podijelio je i sa slušateljima Hrvatskog radija.

- Teška situacija i za mene, ali i za cijelu Europu. U jednu ruku sam sretan što sam izašao, ali žao mi je jer tamo su ostali moji prijatelji i suigrači, moj klub Dinamo Kijev, moj život ... Želim se što prije vratiti u mirnu Ukrajinu.


Vukojević je početak ruskog napada dočekao u klupskom kampu, a zatim napustio Kijev i stigao u Zagreb nakon 20 sati puta preko Moldavije i Rumunjske. Govori da je njegov grad Bjelovar već primio izbjeglice iz Ukrajine, dok o stanju u zemlji kaže:


- Prisutan je veliki strah, puno je informacija i dezinformacija. Nadam se da će se Ukrajina obraniti i da će sve biti u redu, to je još uvijek u sferi nagađanja, ali po meni će se kroz slijedeća dva-tri dana znati sudbina Kijeva i Ukrajine, zaključio je Vukojević.


Razgovor možete čuti u nastavku:

Ognjen Vukojević o ratnom stanju u Ukrajini

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.