Hrvatski radio

Drugi program

WRC Croatia Rally: Širimo se na pet županija, a ideja je bila obuhvatiti čak sedam

28.02.2022.

14:15

Autor: HR2/ Marko Šivak

Daniel Šaškin

Daniel Šaškin

Foto: WRC Croatia Rally / Press

Od 21. do 24.travnja Hrvatske će drugu godinu zaredom ugostiti utrku Svjetskog prvenstva u reliju, a ovogodišnji WRC Croatia Rally, očekuju organziatori, privući će pozornost oko 350 tisuća gledatelja uz stazu i još nebrojeno više uz male ekrane.

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, ovog proljeća nabolji svjetski automobilisti će se uz ceste Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Karlovačke, natjecati i na području još dvije županije – Varaždinske i Primorsko-goranske.


- Kako bismo prometno što više rasteretili Grad Zagreb odlučili smo da će se umjesto Sljemena jedna etapa voziti oko Trakošćana, a jedan brzinski ispit umjesto Plešvice bit će održam na Platku, pojašnjava predsjednik organizacijskog odbora, Danijel Šaškin, pa dodaje:


- Ideja je bila da uključimo čak sedam županija, ali nismo našli prava rješenja u Ličko senjskoj i Sisačko moslavačkoj, odnosno najbolje lokacije su predaleko od Zagreba u kojem je središnji park sa zonama u kojima se pripremaju vozila. U Zagrebu će biti i središte zabavnog programa za gledatelje.


Gledatelji se očekuju u velikom broju, jer bilo ih je i lani kad službeno publika nije bila dozvoljena, zbog čega su organizatori čak završili i na sudu ...


- Situacija je bila nejasna, jer tada je Stožer imao jako puno posla, a mi nismo mogli dobiti pisana pojašnjenja. Pozivali smo ljude da se paze i gledaju od kuće, a ako već dođu da se drže distance, ali nije im bilo zabranjeno boraviti na otvorenom i u Kumrovcu se stvarno okupilo puno ljudi. Srećom, tužba je odbačena, a ako se okupilo 50 tisuća ljudi kad smo pozivali da ne dođu, što će tek biti sad kad ih pozivamo da dođu, kaže Šaškin, dodajući da će se po uzoru na druge destinacije organizirati i ''fan-zone'', smještene na odabranim prostorima gdje je dobar pogled na stazu i gdje će uz bogat zabavni program biti i veliki video-zid na kojem će se moći pratiti cijeli tijek utrke.


U organizaciju je uključeno oko dvije tisuće ljudi, uz petstotinjak volontera, a uz zahvale Vladi RH, Ministarstvu turizma i sporta, Gradu Zagrebu i brojnim sponzorima koji pomažu organizaciju jednog ovakvog svjetski popularnog događaja, Šaškin je otkrio i još organizacijskih pojedinosti koje možete čuti u nastavku:


Danijel Šaškin, predsjednik org. odbora WRC Croatia Rallyja - razgovarao Marko Šivak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.