Hrvatski radio

Drugi program

Zagreb domaćin stolnoteniskog EPa: Loptica će biti jedini socijalni kontakt

06.07.2020.

14:53

Autor: HR2/Lana Frančić

foto: HSTS

foto: HSTS

Foto: - / -

Hrvatski stolnoteniski savez dobio je novi termin za organizaciju omladinskog Europskog prvenstva koje bi se od 1. do 11.rujna trebalo održati u Zagrebu. Označilo bi to i povratak međunarodnih sportskih natjecanja u našu zemlju, dakako, uz posebne epidemiološke mjere.

- Odluka da se prvenstvo ipak održi u skladu je sa željom svih europskih stolnoteniskih federacija, koje su prijavile svoje natjecatelje. Međutim, pripremili smo sasvim drugačiji sustav natjecanja, uz rigorozne mjere koje ćemo provoditi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, rekao je direktor HSTS-a, Renato Čengić, gostujući u našoj emisiji Sport i glazba.

 - Igrat će se u Domu sportova, svaka ekipa će imati svoj stol, uz dezinfekciju stolova i dvorane, a posebne mjere bit će na snazi i u hotelu Panorama koji će biti namijenjen stolnotenisačima. Oni će morati doći zdravi, s potvrdama iz svojih zemalja, a mi uklađujemo vlastite mjere i naputke europske stolnoteniske federacije kako bismo im osigurali maksimalnu zaštitu, dodao je Čengić.

 Na natjecanju koje bi trebalo okupiti i do osam stotina natjecatelja iz cijele Europe, izazovno će biti smanjiti socijalni kontakt.

 - Zbog toga smo odvojili natjecanje za kadete i juniore, a neće biti ni natjecanja u parovima. Radit ćemo na tome da jedini socijalni kontakt bude loptica, našalio se Čengić, dodajući da se Europska stolnoteniska federacija 2016. godine već uvjerila u kvalitetu organizacije takvog natjecanja u Hrvatskoj, pa joj povjerava odgovoran zadatak i u trenutku kad bi ga se malo tko prihvatio.

Što se tiče mađunarodnog turnira Zagreb Open, koji je proljetos odgođen zbog pandemije, Čengić je dodao da su još u pregovorima oko mogućeg održavanja u nekom drugom terminu.

 Više o toj temi, ali i aktualnostima vezanima uz našu reprezentaciju, u snimci razgovora koju možete poslušati u nastavku:

HSTS Renato Čengić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.