Hrvatski radio

Drugi program

Zlatko Horvat zahvalan navijačima: Osjećali smo se kao doma!

12.01.2019.

17:45

Autor: Marko Šivak

Jozo Čabraja / HRS

Jozo Čabraja / HRS

Foto: - / -

Odlična atmosfera u Olympiahalleu nosila je hrvatske rukometaše do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu. Nakon slavlja protiv Islanda neće biti opuštanja u nedjeljnoj utakmici s Japanom, kao ni u ponedjeljak protiv Makedonije.

Utakmica s Islandom nije bila najvažnija na turniru u rezultatskom smislu, ali donijela je olakšanje. Nema više iščekivanja prve utakmice, sve je lakše nakon premijerne pobjede, slijedi Japan za ulazak u seriju, koja se ne bi smjela zaustaviti do Španjolske. Ukoliko sve bude prema očekivanjima, protiv aktualnih europskih prvaka trebali bi odlučivati o prvome mjestu u skupini B i prenošenju maskimalna 4 boda u drugi krug natjecanja.

Igrači i izbornik Červar su oprezni. Ponovo najavljuju da idu stepenicu, po stepenicu, da razmišljaju samo o prvom idućem suparniku. Bodovi protiv Islanda dali su im i dodatnu dozu samopouzdanja, a dobre prezentacije debitanata na velikim natjecanjima Mandića, Vrankovića, Blaževića i Šipića donijele su im i "širinu" klupe. Sve to trebat će iskoristiti protiv Japana u nedjelju, kako bi glavne uzdanice bile odmornije za ponedjeljak i Makedoniju. No, sve to već iskusni Červar zna, a znaju i njegovi suradnici na klupi, Davor Dominiković i Igor Vori.

Dodatna snaga našoj reprezentaciji u prvome krugu bit će i podrška s tribina. Stigli su u olimpijsku dvoranu i navijači Islanda, Makedonije, Španjolske i Japana, no najbrojnija su u publici bila hrvatska navijačka obilježja. Desno krilo naše reprezentacije Zlatko Horvat nije očekivao toliki broj Hrvata u publici.

- Bilo je lijepo pred igrati pred ovakvim ambijentom. Stvarno smo se osjećali kao doma. Ovim putem pozivam sve naše navijače da nas dođu bodriti u München.

Ostatak razgovora našeg novinara Marka Šivaka sa Zlatkom Horvatom poslušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.