Hrvatski radio

Drugi program

Elton John & Britney Spears deveti puta predvode ARC 100, Taylor Swift i Rihanna uspinju se prema vrhu

15.11.2022.

20:28

Autor: Airplay Radio Chart

Službenica naslovnica singla "Hold Me Closer"

Službenica naslovnica singla "Hold Me Closer"

Foto: EMI - Universal Music / EMI - Universal Music

Pjesma "Hold Me Closer", koju izvode Elton John i Britney Spears, deveti tjedan zaredom predvodi Airplay Radio Chart. Taylor Swift je ostvarila skok od osam mjesta prema naprijed i smjestila se na broju dva sa singlom "Anti-Hero". Top 5 hrvatskog radijskog etera čine i pjesme "Unholy" (Sam Smith feat. Kim Petras, br. 3), "Celestial" (Ed Sheeran, br. 4) i "I'm Good (Blue)" (David Guetta & Bebe Rexha, br. 5).

Duet Eltona Johna i Britney Spears u pjesmi "Hold Me Closer" izjednačio je najbolji ovogodišnji rezultat po broju tjedana boravka na vrhu Airplay Radio Charta, a on iznosi devet tjedana. Tijekom ove godine tako što je uspjelo samo Beyonce i njezinu singlu "BREAK MY SOUL". Veći broj tjedana na vrhu prije toga je ostvarila Adele, čiji "Easy on Me" je bio prvi deset neuzastopnih tjedana - u razdoblju od 1. studenog 2021. do 21. veljače 2022. godine.


Osim što se ovoga trenutka nalazi na svjetskoj koncertnoj turneji, Elton John svakoga tjedna snima radijski show za globalni radio Apple Music 1. Emisija Rocket Hour donosi njegov odabir novih i biranih pjesama iz povijesti popularne glazbe, ali i razgovore s kolegama glazbenicima. U najnovijem izdanju radijskog showa je tako ugostio Joni Mitchell u jednom od super rijetkih interviewa kanadske kantautorice. Taj interview je donio i vijest koja je obišla svijet, a ona glasi da će Joni Mitchell objaviti novi album.


Taylor Swift je, pak, do drugog mjesta Službene radijske liste došla u drugom tjednu boravka na listi ARC 100 s pjesmom "Anti-Hero". Singl se, istovremeno, treći tjedan zaredom nalazi nalazi na prvom mjestu liste Hot 100, ali i broju 18 mjerenja Croatia Songs magazina Billboard. Jednako tako, singl Taylor Swift je treći puita na broju jedan britanske liste singlova i na drugom mjestu liste Billboard Global 200. 'Anti-Hero' je dospjela u Top 10 u 38 zemalja svijeta.


Najviši novi ulaz među četrdeset ostvarila je Rihanna s pjesmom "Lift Me Up" (br. 14), a isti singl ostvario je i najveći uspon na lsiti ARC 100 (greatest gainer ARC, 73 mjesta). Radi se o prvoj od dvije pjesme koje su našle svoje mjesto na albumu "Black Panther: Wakanda Forever - Music from and Inspired by". Na ploči koja prati drugu priču iz serijala o Blacku Pantheru nalazimo pjesme koje, među ostalim, izvode Tems, Stormzy, Burna Boy, CKay, OG DAVY, Future i Fireboy DBL. Piano balada "Born Again" u izvođenju Rihanne zatvara soundtrack koji sadrži glazbu iz filma i pjesme inspirirane Marvelovim filmskim djelom o afričkom kraljevstvu.


Filmske pjesme su za Rihannu i jedna vrsta njezine pripreme za nastup na SuperBowlu. "Za mene je bilo: sad ili nikad", izjavila je za The Washington Post i istaknula kako to ne znači da priprema novi album. "SuperBowl je jedna stvar. Nova glazba je druga stvar", dodala je.


Najveći skok među četrdeset (greatest gainer TFO) iznosi 10 mjesta prema naprijed, a ostvarila ga je pjesma "All By Myself" (Alok, Sigala, Ellie Goulding, broj 23).


Najviši novi ulaz među sto (hot shot debut) ostvarili su Oliver Tree & Robin Schulz s pjesmom "Miss You". Cijela priča oko pjesme ispunjena je kontroverzama. Nakon izlaska pjesme "Jerk" Olivera Treeja, naime, Robin Schulz je objavio izrazito sličnu stvar koja se u svega nekoliko aliteracija razlikovala od Oliverove.


Pjesma "Miss You" je, na taj način, nova verzija cijelog djela, a postigla je uspjeh na TikToku. Istovremeno, singl je zabilježio i veliku potražnju hrvatske publike na streaming servisima. 'Miss You' je prošloga tjedna ostvarila novi ulaz na 24. mjestu liste Croatia Songs magazina Billboard, a ovoga tjedna se smjestila na 48. mjestu Airplay Radio Charta.


Na listi ARC 100 pojavilo se svega tri noviteta, dok su se četiri pjesme vratile na chart. Nove ulaze ostvaril su engleski kantautor Olly Murs ("Die of a Broken Heart", br. 83) i njemački elektronički duo twocolors ("Heavy Metal Love", br. 87).


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici