Hrvatski radio

Drugi program

Emisija "Po vašem izboru" HR-a dobila posebno priznanje - nagradu Status

28.10.2015.

18:00

Autor: Monika Lelas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Legendarna glazbena emisija Hrvatskoga radija "Po vašem izboru" dobila je posebno priznanje, nagradu Status Hrvatske glazbene unije, za izniman doprinos, razvoj i afirmaciju hrvatske glazbe i glazbene kulture.

U Drugom dijelu dana ugostili smo jednog od sadašnjih urednika Roberta Urlića i nekadašnjeg urednika Antu Batinovića.

"Mnoge generacije ljudi koji se bave glazbom ili su samo slušali su odrasli uz tu emisiju. Ja sam odrastao uz Antu Batinovića, Dražena Vrdoljaka i Maju Sabolić. To njihovo vrijeme je bilo vrijeme kada nisi mogao do puno materijala doći." - rekao je Robert i dodao - "Uvijek je dobro dobiti nagradu. Mislim da je prije svega ova nagrada nečemu što traje. Nije mala stvar biti u neprekidnom emitiranju 55 godina." 

Format emisije Po vašem izboru osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjega urednika Govorno-glazbene redakcije Radija Zagreb Branka Polića. 

"Ja sam tu emisiju počeo slušati kao tinejdžer dok ju je radio Fran Potočnjak i preko te emisije dobio ideju da bih ja to trebao raditi jednog dana. Miljenko Jelača me zvao da uskočim i tako sam ja počeo raditi "Po vašem izboru" sedamdesetih godina. Imala je toliko veliki značaj za glazbenike s područja bivše države što sam saznao kada sam intervjuirao neke od njih. Oni su mi rekli da su preko te emisije saznali što se događa u svijetu glazbe tih godina." - ispričao nam je Ante Batinović i dodao kako su se u Londonu u diskografskoj kući EMI znali čuditi što mi to puštamo u Zagrebu usred bijela dana.

"Izuzetno sam ponosan na tu emisiju i sve urednike koji ju danas rade i poručujem im da nastave tu tradiciju".

 Cijeli razgovor možete poslušati u slušaonici HR2

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.