Hrvatski radio

Drugi program

Europski tjedan jezika na Drugom

20.09.2021.

06:49

Autor: Lana Frančić

Europski tjedan jezika na Drugom

Europski tjedan jezika na Drugom

Foto: - / -

U tjednu smo uoči Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, ove godine 20. jubilarni put. Na inicijativu Vijeća Europe prvi je put je obilježen 2001. godine u suradnji s Europskom komisijom.

Cilj Europskog dana jezika jest poticanje na učenje što više jezika u bilo kojoj životnoj dobi. Jer kako poznata latinska izreka kaže, koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš.

Drugi program Hrvatskoga radija priključio se toj inicijativi. U Europskom tjednu jezika svakoga jutra od 9:00 do 9:30 ugostit ćemo zanimljive sugovornike koji će nam proširiti vidike, a dijelit ćemo i nagradu. Knjigu "Reci mi to kratko i jasno", drugo prošireno izdanje autorice Nives Opačić.

Prva gošća nam je Ljiljana Kolar Pantaler, sveučilišna specijalistica prevoditeljica, stalni sudski tumač i učiteljica engleskog jezika u OŠ Čazma te nacionalna povjerenica za obilježavanje Europakog dana jezika.

Urednik posebnih emisija u sklopu Europskog tjedna jezika je Zlatko Turkalj, autorica je Lana Frančić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.