Hrvatski radio

Drugi program

Humanitarni spektakl u Lekeniku: Humane zvijezde i SOS Dječje selo obilježavaju zajednički jubilej

18.09.2023.

20:22

Autor: HR2

Humane zvijezde Hrvatske

Humane zvijezde Hrvatske

Foto: hr2 / hr2

U srijedu 20.rujna u Lekeniku će se održati veliki humanitarni spektakl povodom 20 godina aktivnosti Humanih zvijezda Hrvatske te 30.obljetnice SOS dječjeg sela Lekenik. 

- U dvadeset godina preko stotinu ljudi iz sportskog i javnog života prošlo je kroz našu udrugu. Puno sportaša, glumaca, umjetnika, političara svih stranaka … Odvajali smo svoje vrijeme, ali uvijek je nagrada bila osmjeh na licu svakog djeteta kojem pomognete, rekao je Miroslav Bičanić, predsjednik Udruge Humane zvijezde Hrvatske, gostujući u Sportskom mikrofonu.


Program će se sastojati od dobitne kombinacije sporta i glazbe; velikom koncertu prethodit će nogometna utakmica veterana Lekenika i ekipe Humanih zvijezda koju između ostalih čine mnogobrojni bivši hrvatski reprezentativci.


- Krenulo je spontano i nismo očekivali da će izrasti u ovako lijepu akciju, govori nekadašnji Vatreni Mario Stanić koji se odaziva još od 2004. godine, a odnedavno je preuzeo i izborničku funkciju, uz Zlatka Dalića kao pomoćnog trenera!


- Zaključili smo da još nije bio Svjetski prvak, pa da ću tu funkciju preuzeti ja, kao jedan od tri milijuna ostalih izbornika, u šali će pojasniti Stanić i zaključiti:


- Neovisno o taktičkim i tehničkim vještinama, igrat će svi, jer svi koji dođu su dobro došli! Unaprijed hvala i svim građanima koji će se odazvati i pomoći djeci, to nas sve skupa veseli.


Organizatori informiraju da će se ulaznice po cijeni od 15 eura moći nabaviti na kolnim ulazima, uz osiguran parking za sve zainteresirane, a nakon humanitarne utakmice, od 19 sati održat će se i veliki koncert s mnoštvom izvođača među kojima su najavljeni Željko Bebek, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Sandi Cenov, Mladen Burnać, Feminnem, Minea, Lidija Bačić, Amir Kazić Leo, Ivan Martić Ivica i Marko Kutlić.


Donacije će biti moguće i na broj telefona 060 9055.

Humanitarna akcija u Lekeniku

Humanitarna akcija u Lekeniku

Foto: HR2 / HR2

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.