Hrvatski radio

Drugi program

Na HR2 počinje dodjela glazbenih nagrada "Music pub"

07.01.2019.

10:03

Autor: Ognjen Grošić

Na HR2 počinje dodjela glazbenih nagrada "Music pub"

Na HR2 počinje dodjela glazbenih nagrada "Music pub"

Foto: - / -

Dodjela glazbene nagrade "Music pub" počinje ovoga tjedna u istoimenim emisijama autora i voditelja Zlatka Turkalja Turkija na Drugome programu Hrvatskoga radija. .

"Music pub" je najstarija domaća godišnja glazbena nagrada koja se za najbolja glazbena ostvarenja dodjeljuje još od 1992. godine. Kroz dvije emisije, 7. i 14. siječnja, doznat ćemo tko su dobitnici u sljedećim kategorijama: pjevač godine, pjevačica godine, grupa godine; potom album, pjesma i hit godine, te kantautor godine. Najbolji mladi pjevač i pjevačica osvojit će nagradu "Moj prvi Music pub".

Podsjećamo da od 2016. nagrada za najboljeg pjevača nosi naziv "Oliver Dragojević", dok od 2017. priznanje za najbolju pjevačicu nosi ime Tereze Kesovije.

Prilikom odabira najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji kriteriji su nastupi i prezentacija na Drugome programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost, te uspjeh na službenoj top listi Hrvatskoga radija. 

Emisije "Music pub" možete slušati svakoga ponedjeljka na Drugome programu Hrvatskoga radija od 14 do 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.