Hrvatski radio

Drugi program

Ponos Drugoga programa: Dubravko Majnarić i Zlatko Turkalj nominirani za Večernjakovu ružu

16.01.2022.

21:53

Autor: Ana Hotko

Dubravko Majnarić i Zlatko Turkalj

Dubravko Majnarić i Zlatko Turkalj

Foto: -- / HRT - HRA2

Raduje nas što je jedna od najdugovječnijih emisija hrvatskoga radijskog etera, Zvjezdana prašina, nominirana za prestižnu medijsku nagradu Večernjakova ruža. Uz to, jedan od neprepoznatljivijih glasova Drugoga programa, Zlatko Turkalj Turki, nominiran je za istu nagradu u kategoriji „Radijska osoba godine“. 

Radijska emisija godine: Zvjezdana prašina (Dubravko Majnarić)


Emisija posvećena jazz glazbi, Zvjezdana prašina, već se više od trideset godina emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija. Iza njezina autora i voditelja, Dubravka Majnarića, vrsnoga poznavatelja i promotora jazz glazbe, dosad je više od 1400 emisija. Niti mirovina ga nije zaustavila, pa tako sa svojih 85 godina i dalje svakoga petka dolazi na radio i uživo vodi svoju Zvjezdanu prašinu. Iako je za svoj rad primio više vrijednih priznanja, uključujući nagradu Porin za životno djelo, Dubravku Majnariću ovo je prva nominacija za Večernjakovu ružu.


Za Dubravka Majnarića i njegovu Zvjezdanu prašinu možete glasati:

- SMS porukom na broj 60 085 s tekstom RUZA2021 55 (cijena SMS poruke iznosi 2,40 kn uz PDV),

- telefonskim pozivom na broj 065 900 900 (cijena po pozivu iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn uz PDV, a iz mobilne mreže 2,40 kn uz PDV),

- kuponom koji će izlaziti u Večernjem listu.

Radijska osoba godine: Zlatko Turkalj Turki


Urednik, komentator, glazbeni kritičar i voditelj Zlatko Turkalj Turki autor je nekoliko emisija te kreator više glazbeno-kulturnih projekata. 2021. godine osmislio je i realizirao serijal dokumentarno-glazbenih emisija „Žene u glazbenoj industriji“, koji se emitirao na Drugome programu Hrvatskoga radija i predstavio 36 zanimljivih žena domaće glazbene industrije, njihove profesionalne priče i odnos glazbene industrije prema njima. Radijski serijal popratila je knjiga „73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji“ i dvostruki vinil.


Za Zlatka Turkalja možete glasati:

- SMS porukom na broj 60 085 s tekstom RUZA2021 24 (cijena SMS poruke iznosi 2,40 kn uz PDV),

- telefonskim pozivom na broj 065 900 900 (cijena po pozivu iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn uz PDV, a iz mobilne mreže 2,40 kn uz PDV),

- kuponom koji će izlaziti u Večernjem listu.

Glasanje za Večernjakovu ružu počinje 17. siječnja, a dobitnike ćemo doznati na svečanoj dodjeli u ožujku 2022. godine.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.