Hrvatski radio

Drugi program

Radijska ekipa koja još uvijek vjeruje u čuda!

05.07.2017.

10:22

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bilo je predviđeno da Ljudevit Grgurić Grga radijskog Oscara, nagradu koju je primio u lipnju u New Yorku, preda Branku Lustigu, no ugledni ju je producent vratio i rekao da joj je mjesto u budućemu Muzeju holokausta u Zagrebu.

U HRT-ovu radijskome studiju Zvonimir Bajsić održana je svečanost u povodu dodjele nagrade Brončani mikrofon, svojevrsnoga radijskog Oscara, Ljudevitu Grguriću Grgi za njegovu emisiju Svijet ne bi postojao bez čuda emitiranu 7. travnja 2016. godine, u kojoj je gostovao Branko Lustig. Ugledni filmski producent i oskarovac u emisiji je govorio o strahotama koje je kao dijete proživio u nacističkim logorima smrti, a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje na osnovi prosudbe stručnoga ocjenjivačkog suda u čijemu je sastavu gotovo 150 vrhunskih radijskih profesionalaca najuglednijih radijskih postaja i radijskih servisa iz cijeloga svijeta.

Premda je prvotno bilo predviđeno da nagrađeni HRT-ov novinar, urednik i voditelj Ljudevit Grgurić Grga nagradu koju je osvojio prošloga mjeseca na međunarodnome radijskom festivalu u New Yorku u kategoriji Najbolji redoviti radijski program preda Branku Lustigu, ugledni ju je producent vratio te istaknuo kako joj je mjesto u budućemu Muzeju holokausta u Zagrebu.

Nagrađeno izdanje talk showa Gladne uši u kojemu je gostovao Branko Lustig možete poslušati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.