Hrvatski radio

Drugi program

Radio Battle: HR2 u međunarodnom radijskom natjecanju!

12.01.2016.

10:52

Autor: Goran Komerički

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HR2) sudjeluje u europskom radijskom glazbenom natjecanju u organizaciji talijanskog javnog radijskog kanala RAI2. Radio Battle je globalna radijska glazbena igra koja se istovremeno emitira iz tri različita radijska studija u tri različita grada.

Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije.

Kreativna glazbena igra spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Prvi dvoboj u kojemu će se ekipa HR2 susresti s radijskim predstavnicima Latvije održat će se u nedjelju, 31.siječnja, s početkom u 20 sati. Latviju predstavlja radijska stanica Pieci.lv javnog radijskog servisa. Natjecanja traju do sredine travnja, a najuspješniji sudionici u natjecanju po kup sistemu ulaze u finale koje će se održati u Milanu.

Radio Battle se ove godine održava po drugi puta, a pobjednik prve sezone bila je upravo Latvija. Za trajanja finalnog showa s hashtagovima zemalja sudionica tweetalo se 100 tisuća puta. Radijski show se emitira na engleskom jeziku, a moderator igre iz talijanske radijske stanice RAI2 je Filippo Solibello.

Iz studija HR2 u eter će se glazbom otisnuti Monika Lelas Halambek i Mirko Fodor. Producent Radio Battlea na HR2 je Goran Komerički. Pripremu u predprodukciji showa potpisuju Srđan Nogić i Nikola Podkrajac, a glavna urednica Drugog programa je Jadranka Rilović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.