Hrvatski radio

Drugi program

Veliki uspjeh odbojkašica zagrebačke Mladosti: Bili smo na rubu snaga, ali sav naš rad se isplatio

07.02.2022.

11:30

Autor: Karlo Plazina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Odbojkašice zagrebačke Mladosti ostvarile su vrijedan i pomalo neočekivan rezultat u CEV kupu, po važnosti drugom najprestižnijem europskom natjecanju. U dramatičnom četvrtfinalnom okršaju s poljskim Łódźom Mladostašice su nakon takozvanog "zlatnog seta" stigle do poluzavršnice. Prvi susret u Poljskoj otišao je na stranu hrvatskih prvakinja rezultatom 3:2. Isti rezultat, ali u korist poljske ekipe, u Zagrebu je doveo do odlučujućeg seta. Prve su do 15 bodova stigle odbojkašice Leonarda Barića, koji gostujući u našem programu kaže da još nisu prestali razmišljati o tim utakmicama.

- Još uvijek proživljavamo taj "zlatni set" jer u tom trenutku skupio se sav naš rad kojeg smo akumulirali kroz sezonu. Bili smo na rubu snaga, ali ipak uspjeli pobijediti. Prva pobjeda u Poljskoj bila je veliki kapital jer smo mogli izgubiti 3:2 u Zagrebu, što se i dogodilo, ali smo u "zlatnom setu" ostali pribrani.


Taktika uoči odlučujućih trenutaka bila je vrlo jasna.


- Prije tog "tiebreaka" rekao sam da servis mora biti na granici greške. U petom setu nije uspjelo, ali u odlučujućem jest. Imali smo puno blokova i obrana, čak su nam iz poljskog kluba rekli a igramo visoki nivo obrane. Bacali smo se na glavu po dvorani, hrabro smo igrali.


Protivnik u polufinalu nije poznat, ali bit će njemačka ekipa.


- Već sam počeo gledati te ekipe i stvarno, najiskrenije, više liče na muške ekipe. Konglomerat strankinja, i u Stuttgartu, koji je po meni favorit, ili u Schwerinu. Naša ekipa je mlada, igramo svaka tri dana, četiri natjecanja, a gro ekipe ima dvadesetak godina.


Barić je jasno istaknuo i napredak svojih mladih igračica.


- Natalija Tomić i Josipa Marković lani su više aplaudirale na tribini, a sad su temeljne u našoj ekipi. Izabela Štimac je prvi libero Hrvatske, Mika Grbavica ima top u ruci. Martina Šamadan dala je svoj obol i sudjeluje u progresu ekipe. Šećer na kraju je Klara Perić. Njezin potpis je prisutan, njezin odnos prema klubu, obvezama, radu. Vjerujem da će ostvariti veliku karijeru. Ali stvarno ne želim nekoga izostaviti.


Ciljevi kratki i jasni.


- Domaće prvenstvo i kup, u polufinalu CEV kupa dati sve od sebe, ući na završni turnir MEVZA lige. Mislim da možemo ostvariti sve.

Leonard Barić, trener odbojkašica Mladosti nakon plasmana u polufinale CEV Kupa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.