Hrvatski radio

Drugi program

11:08 / 29.10.2015.

Autor: Silvio Novosel

Zimzeleno, a novo – glazbena akcija Zlatka Turkalja uživo iz Bogovićeve!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U podne je u Bogovićevoj ulici u Zagrebu predstavljena glazbena akcija Drugoga programa Hrvatskoga radija - Zimzeleno, a novo, nakon čega se od 14 do 16 sati s istoga mjesta uživo emitira Svijet diskografije – Hrvatska top lista.

Zimzeleno, a novo naziv je ploče na kojoj se nalazi deset pjesama, odnosno pet uspješnica (evergreena) u izvornim inačicama: Kuća za ptice - Gabi Novak, Sreća - Josipe Lisac, Negdje postoji netko - Drage Mlinarca, Stare ljubavi - Tereze Kesovije i Svijet je moj Radojke Šverko, ali i obrade tih pjesama. Zamisao je to urednika i voditelja Zlatka Turkalja koja se provodi u suradnji s diskografskom kućom Croatia Records i emisijom Music pub. 

Novu verziju pjesme Sreća koju je sedamdesetih godina proslavila Josipa Lisac snimila je Antonela Doko, mlada pjevačica iz Rijeke. Tereza Kesovija je 1976. godine snimila pjesmu Stare ljubavi, a za akciju Zimzeleno, a novo pjesmu je obradila grupa M.O.R.T. iz Sinja. Na prvome izdanju nalazi se i grupa Gatuzo s obradom pjesme Drage Mlinarca  Negdje postoji netko. Legendarnu je pjesmu Arsena Dedića i Drage Britvića Kuća za ptice u akustičnoj verziji snimila zagrebačka kantautorica Queen of Sabe. Zagrebačka grupa Bang Bang uspješno je obradila pjesmu Svijet je moj autora Alfija Kabilja.

Poslušajte razgovor Monike Lelas Halambek i Zlatka Turkalja u Drugom dijelu dana na HR2!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.