Hrvatski radio

Drugi program

Životne priče iz Konvoja: Najveća snaga je želja za krenuti

28.09.2022.

13:47

Autor: Jasmina Mednolučanin

Marinka Marjanović Jukić u Santiagu

Marinka Marjanović Jukić u Santiagu

Foto: Marinka Marjanović Jukić / privatna arhiva / -

Iz utorka u utorak u eteru Drugog programa Hrvatskoga radija zahvaljujući javljanjima naših vjernih slušatelja, dragim vozačima, putujemo svijetom, slušamo različite životne priče i razmijenjujemo informacije i iskustva.

Ovoga utorka u Konvoju smo razgovarali s Marinkom Marjanović Jukić i njezinom prijateljicom Sanjom Paštar koje su se upravo u trenutku uključenja u eter približavale katedrali svetog Jakova, konačnom odredištu hodočašća Camina de Santiago (Puta svetoga Jakova).

Marinka Marjanović Jukić i Sanja Paštar

Marinka Marjanović Jukić i Sanja Paštar

Foto: Marinka Marjanović Jukić / privatna arhiva / -

Jedno od najpoznatijih kršćanskih hodočašća s vrlo dugom tradicijom dvije prijateljice su započele 2. rujna, a do katedrale, mjesta gdje se vjeruje da su pokopani ostaci sv. Jakova (po čemu je put i dobio ime) trebalo im je 26 dana.

Uzbuđene, prepune emocija i kako su rekle- malo umora, nakon 900-tinjak prehodanih kilometara, Marinka i Sanja svoju su priču podijelile sa slušateljima Konvoja i Drugog programa Hrvatskoga radija.


Marinka i Sanja

Uz brojne prijatelje i poznanike, velika potpora Marinki bio je i njezin suprug Ivica, vozač u mirovini kojega smo u Konvoju imali priliku ugostiti u veljači 2021., kada je uz pomoć prijatelja Ivana Jolića, Elmora Barakovića i nekolicine drugih pomogao stanovnicima potresom pogođene Gline i Petrinje organizirajući prijevoz kamp kućice i ostalih potrepština iz Austrije. 

Pomoć Glini i Petrinji iz Austrije

Pomoć Glini i Petrinji iz Austrije

Foto: Ivan Jolić/ Privatna arhiva / -

U prometu i prometnim temama za svakog od nas ima mjesta. Dobro došli! Utorkom od 10 sati. Uz Dubravku Družinec-Ricijaš.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.