Hrvatski radio

Drugi program

18:35 / 08.12.2021.

Autor: Hrvatski radio

Čaj s groficom u dvorcu Trakošćan

Trakošćan

Trakošćan

Foto: Tea Rožman Svedrović / Hrvatski radio

Ako vas put nekada nanese u Zagorje, iz kojega god razloga, poslovno ili privatno odvojite sat dva više i doživite bajku. Doživite jedan od naših najatraktivnijih dvoraca- Trakošćan, svojedobno svrstan među 12 najljepših dvoraca svijeta.

Prvi put se spominje u pisanim dokumentima još u 14. stoljeću, a danas je zaštićena povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom, te jedan od naših najposjećenijih dvoraca kroz koji godišnje prođe 40ak tisuća gostiju.

Trakošćan

Trakošćan

Foto: Tea Rožman Svedrović / Hrvatski radio

Dvorac koji krije bezbroj povijesnih priča otkriva još jednu a sve zahvaljujući dizajnerici Lidiji Gašpar, predsjednici udruge Plemićka mladež i vlasnici Umjetničkog studija Respect. Tako primjerice možete prošetati u haljinama, krinolinama, odorama iz 19. stoljeća ali i popiti čaj s groficom.


Krenite s nama u obilazak dvorca i poslušajte reportažu u Bombonijeri.

prije

5 dana

Emisija s mjerom

Ovih su dana popularna mjerenja povezana s blagdanskim trpezama

Emisija

Bombonijera

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na 2. programu Hrvatskog radija. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije, kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Poslušajte u Slušaonici