Hrvatski radio

Drugi program

Matija Vuica modno pojačanje Drugoga programa Hrvatskoga radija

13.09.2021.

12:23

Autor: Ana Hotko

Matija Vuica (foto: HRT)

Matija Vuica (foto: HRT)

Foto: - / -

Ugledna modna kreatorica svjetskog glasa jednom tjedno vodit će radijski show o modi „U ogledalu s Matijom Vuicom“. Hrvatski radio, zahvaljujući modnoj kreatorici Matiji Vuici, u eter donosi dašak glamura.

Svake srijede u sklopu emisijBombonijera od 10:00 do 12:30 sati ne propustite jednosatni modni show pod nazivom nazvan U ogledalu s Matijom Vuicom.

– Dugo sam željela u program Drugog uvesti temu mode – pogotovo hrvatske mode – i u mojim promišljanjima kao idealna osoba nametnula se upravo Matija Vuica, ikona domaće modne scenekoja bilježi uspjehe i na svjetskim modnim pistama. Riječ je o osobi koja gaji veliku ljubav i strast prema svojem poslu, osobi koja je iskrena i poštena. Sigurna sam da će upravo ona najbolje moći približiti modu našim slušateljima i slušateljicama. Ljudi često znaju reći da nemaju vremena za modu, no mi se nadamo da će ga naći i da će nam se pridružiti svake srijede od 11:35 na Drugom, kada kreće emitiranje Matijinog dijela emisije pod nazivom U ogledalu s Matijom Vuicom – rekla je urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija, Jadranka Rilović. 

Matija Vuica nije skrivala uzbuđenje radi skorašnjeg ponovnog ulaska u radijski eter

– Htjela bih zahvaliti urednici Jadranki Rilović što me se sjetila. Nije mi ovo prvi susret s radijom. Kao voditeljica radila sam u teška ratna vremena, čak sam bila jedna od urednica ratnog Radio Metkovića. Vjerujem da će moj angažman na Drugom programu Hrvatskoga radija od mene u početku iziskivati veća naprezanja, kako bismo „ušli u štos“ i kako bi slušatelji i slušateljice prihvatili jednu sasvim novu temu koja, čini mi se, već dugo nije bila prisutna u eteru. Jako mi se sviđa naziv emisije Bombonijera u sklopu koje ću imati svoj show U ogledalu s Matijom Vuicom. Pokušat ćemo objasniti što to znači biti u ogledalu, jer ogledalo nije samo predmet u koji se gledamo svako jutro, već ima svoje mistično i povijesno značenje o čemu ćemo također razgovarati u emisiji. Pokušat ćemo odabirom tema zaista zadovoljiti slušateljice i slušatelje. Bit ćemo humanitarni, bit ćemo darežljivi, pratit ćemo što se nosi, podržavati hrvatsku modu, birat ćemo goste koji će biti dobri sugovornici te saslušati što nam slušateljice i slušatelji imaju reći kako bismo bili što bolji – najavila je Matija Vuica koja će premijerno pojavljivanje na Drugom programu u novoj ulozi imati 15. rujna u 11:35 sati. 

Emisiju Bombonijera inače uređuju i autorski potpisuju Lana Frančić i Tea Rožman Svedrović, koje su izrazile zadovoljstvo novom kolegicom i suradnicom.

– Bombonijera je zamišljena kao zabavni magazin i uvijek smo se trudile predstavljati ljude koji su zanimljivi i drugačiji, tako da smo dosad imale modne, zdravstvene i razne druge teme. U prvome dijelu emisije ostaje segment u kojem predstavljamo prirodne ljepote Hrvatske jer nam je želja tim reportažama motivirati slušatelje i slušateljice da se okrenu sebi, svom zdravlju, svom izgledu, na što se nadovezuje tema o kojoj će u drugome dijelu govoriti Matija. Jako nam je drago što ćemo povezati te dvije naizgled nespojive cjeline, drago nam je što je Matija pristala biti suvoditeljica ove emisije i mislimo da će ovo biti jedan jako dobar projekt – kazala je Tea Rožman Svedrović. 

– Dolazak Matije Vuice u Bombonijeru odlična je nadogradnja emisije koja je od početka krenula u tom smjeru i od početka je imala široku publiku. Naše dosadašnje teme ostaju u prvome dijelu emisije, dok je drugi dio emisije dodatan plus kojime se nadamo privući nove slušatelje kojima želimo ponuditi štošta novoga. Pozivamo slušatelje da nam se pridruže srijedom od 10:00 do 12:30 sati jer pripremamo pravu poslasticu i iznenađenja, baš poput prave bombonijere: kad je otvoriš, ne znaš što te čeka u njoj – zaključila je Lana Frančić.

 

Emisija Bombonijera emitira se srijedom od 10:00 do 12:30 sati, dok show U ogledalu s Matijom Vuicom s emitiranjem počinje u 11:35.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.