Hrvatski radio

Drugi program

Mirko Bjelan

01.02.2022.

12:35

Autor: Hrvatski radio

Priznanje za najbolje web stranicu po izboru Hrvatskog planinarskog saveza

Priznanje za najbolje web stranicu po izboru Hrvatskog planinarskog saveza

Foto: Mirko Bjelan / Hrvatski radio

Hrvatski planinarski savez krajem svake godine nagrađuje najbolje. Tako je nagradu za najbolju planinarsku web stranicu gorja.net dobio Mirko Bjelan čiji je blog Moj planinarski dnevnik  ljubiteljima prirode i planina velika pomoć u snalaženju, pronalaženju i učenju.

Na internetskoj stranici Mirka Bjelana gorja.net stranici možete pronaći detaljne upute stotina planinarskih staza kako u Hrvatskoj tako i van granica Lijepe naše. I taman kad biste pomislili da čovjek planinari cijeli život, tu kreće najzanimljiviji dio. Mirko Bjelan u planinarenje se zaljubio po odlasku umirovinu. I danas, sa 75 na leđima ili u nogama kako hoćete, Mirko je ostvario nešto što mnogi mogu samo sanjati. Obišao je gotovo cijelu Hrvatsku i puno toga diljem Europe, sve u samo 10 godina. 


Kako je počeo planinariti, gdje je bio, što doživio i što mu uopće znači planinarenje i priroda poslušajte u nastavku:

Mirko Bjelan u Bombonijeri

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Bombonijera

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na 2. programu Hrvatskog radija. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije, kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Poslušajte u Slušaonici