Hrvatski radio

Drugi program

Planinarsko društvo Opatija

12.01.2022.

13:18

Autor: Tea Rožman Svedrović

Pogled s Učke

Pogled s Učke

Foto: Tea Rožman Svedrović / HRT

Planinarsko društvo Opatija,  djeluje već više od 70 godina. Od samog početka članovi Društva okupljaju planinare i zaljubljenike u prirodu svih uzrasta te surađuju s brojnim drugim društvima i udrugama. Godinama rade na održavanju i obilježavanju staza i putova na Učki i Ćićariji, te brinu o Planinarskom domu Poklon smještenom na istoimenom prijevoju između Učke i Ćićarije.

Povodom 70 godina Planinarskog društva Opatija te 145 godina planinarstva u Istri krajem prošle godine otvorena je obilaznica Po vrhovima Učke i Ćićarije. Uz sve to vrijedni članovi Društva pomogli su prikupiti materijale kako bi autorice Ivana Eterović i Tina Ružić izdale monografiju Prvih sedamdeset godina Planinarskoga društva „Opatija“


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Bombonijera

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na 2. programu Hrvatskog radija. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije, kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Poslušajte u Slušaonici