Hrvatski radio

Drugi program

Silente u radijskoj igri Radio Battle: Tvitajte #radiobattleHR

30.01.2016.

12:47

Autor: Goran Komerički

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pjesma 'Još jednom' dubrovačke grupe Silente dobila je najviše glasova slušatelja HR2 i bit će uvrštena na listu pjesama za Radio Battle. Susret između Hrvatske i Latvije održat će se ove nedjelje od 20 do 21 sat, a podršku našoj ekipi možete dati tvitajući poruke s oznakom #radiobattleHR.


Silente su nadmašili Saru Renar, Elemental i Libar znatnom prednošću. Članovi grupe su se, putem Twittera i Facebooka, zahvalili svojim obožavateljima i pozvali ih da ekipu HR2 podrže u natjecanju s predstavnicima javnog radijskog servisa iz Latvije.

Glasanje za pjesmu koja će biti uvrštena u playlistu za Radio Battle trajalo je od ponedjeljka do petka u jutarnjem showu na HR2 putem telefona dok se na društvenim mrežama Facebook i Twitter održavalo u kontinuitetu.

Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.