Baština

Baština

Promiče vrijednosti očuvanja nacionalnog naslijeđa i obrađuje teme iz etnologije, arheologije, povijesti, povijesti i umjetnosti, antropologije te tradicijske i klasične glazbe iz pera naših skladatelja iz starine.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Utorak, 03.09.2019 05:05

"Okusi hrvatskog sela - s klobasicom u EU"

U Svetom Petru u šumi krajem kolovoza održana je manifestacija Okusi hrvatskog sela. Radi se o manifestaciji „S klobasicom u Europu\ldblquote koja je predstavila proizvođače kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda s okusima tradicijskog načina pripreme. Veliku važnost pridaju i suradnji s drugima, primjerice s proizvođačima samoborskih kobasica, Hrvatima i Mađarima iz vojvođanske udruge Lemeški kulen ili s Udrugom kulinara Đakovački kulin koji su bili na toj fešti od „klobasic\ldblquote . d\ltrpar

HRT – Glas Hrvatske — Utorak, 20.08.2019 05:05

Baština: Tradicijski običaji i stari zanati u Međimurju

Tradicija Međimurja: kolinje, meso z tiblice, sviranje na cimbalu, cekeraštvo, ispiranje zlata na Dravi s najstarijim ispiračem zlata u Europi, to su teme prvog dijela Baštine koja je snimljena na studijskom izletu novinara koji su organizirali Gastronaut i Turistička zajednica Međimurja.