Da se mene pita

Da se mene pita

Foto: Question Or Doubt by Jeroen van Oostrom / FreeDigitalPhotos

Kontakt-emisija u kojoj Lea Domijan Fišter upravo vas pita što biste učinili s nekim aktualnim pitanjem da se baš vas pita! Koliko puta pomislimo: Da se mene pita, to bi sve bilo drugačije... I zato vas pitamo!

Svakog tjedna pitamo vas o nekoj drugoj gorućoj političkoj, društvenoj ili kulturološkoj temi, upravo to: što biste vi s time učinili da vas se pita? Četvrtkom u 13:15 s Leom Domijan Fišter, telefonom ili na Facebooku.

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 07.02.2019 13:15

Da se mene pita: Povjerenje u institucije

U kojoj mjeri javne u Hrvatskoj djeluju u korist građana, koliko su njihovi zaposlenici svjesni da su tamo zbog nas te da mnogi od njih ne bi imali posao kad ne bi bilo građana i njihovih potreba? Vjerujete li institucijama i njihovim zaposlenicima?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 31.01.2019 13:15

Da se mene pita: Mirovina

U Hrvatskoj, umirovljenika koji ima mirovinu veću od 800 kuna, sustav za sada ne smatra siromašnim, pa nema pravo ni na socijalnu pomoć. Neki smatraju da bi se ta granica trebala pomaknuti na 1000 do 1500 kuna pa bi onda mogli u sustav socijalne skrbi. No pitanje je zašto bi itko tko je zaradio svoju mirovinu, morao biti socijalni slučaj? Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava poručuju da su svjesni kako su mirovine male, te su jako zadovoljni što je od ove godine umirovljenicima omogućeno da se ponovno vrate u svijet rada. Je li to rješenje?

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 24.01.2019 13:15

Da se mene pita: Televizija

Jeste li znali da je netočna tvrdnja kako gledanje televizije zaglupljuje, a cijeli niz znanstvenih istraživanja utvrdilo je brojne koristi? Ako niste među 3 posto građana Hrvatske koji nikada ne gledaju televiziju, zanima nas što najčešće gledate, koje su vam omiljene serije? Koje televizijske sadržaje preferirate? Koje televizijske programe? Gdje su najbolje serije, gdje filmovi, a gdje vijesti ili dokumentarni program? Koja vam je najbolja zabavna emisija? U koje doba dana vam je najdraže gledati televiziju? Jeste li od onih kojima televizija služi za uspavljivanje? O tome danas razgovaramo na 210 777.

HRT – Radio Rijeka — Četvrtak, 17.01.2019 13:15

Da se mene pita: Treba li nam Zakon o nedopuštenom ponašanju na internetu?

Vlada republike Hrvatske je nedavno najavila donošenje još jendog novog zakona, ovaj put o nedopuštenom ponašanju na internetu. Taj će zakon odgovornost za objavljeni sadržaj na društvenim mrežama prebaciti na urednike medija i upravitelje društvenih mreža. Je li riječ o nečem poželjnom ili je riječ o ograničavanju slobode govora?

Komentari

Najave
Da se mene pita: Turbo karneval?

Da se mene pita: Turbo karneval?

Četvrtak, 21.02.2019. 13:15 - 13:45

Gradska vijećnica i kandidatikinja za Europski parlament, PGS-ova političarka mlađe generacije, Tea Mičić Badurina, nedavno je na svom Facebook profilu napisala tekst u kojem iznijela stav o jednoj aktualnoj temi, ...

Sve najave