Dossier Europa

Dossier Europa

Dossier Europa govori o tome kako europske politike mijenjaju Hrvatsku; koje su glavne teme i što se problematizira u europskim članicama i njihovim društvima; bavi se općenito analizom i komentarima političkih odluka i događanja u Europskoj uniji.

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Četvrtak, 27.06.2019 09:05

Kraj mandata EP i EK

Koliko je bio uspješan protekli mandat Europske komisije i Europskog parlamenta u emisiji govore prof dr Anđelko Milardović, dopisnica HRTa iz Bruxellesa Jasna Paro, glavni urednik Euroactiva Željko trkanjec i dopisnik Dela iz Bruxellesa Peter Žerjavič. Uređuje i vodi Ivanka Zorić.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 20.06.2019 09:05

EU sud

O ulozi i načinu funkcioniranja suda Europske unije govori voditeljica Katedre za europsko javno pravo na zagrebačkom Pravnom fakultetu, prof. dr. sc.Tamara Ćapeta.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 13.06.2019 09:05

Dossier Europa 13 06 2019

Prošloga tjedna u Sloveniji je, točnije u Ljubljani i u Brdu kod Kranja, održan četvrti po redu sastanak inicijative Tri mora. Poseban gost bio je predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker koji je odmah nakon toga produžio u svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj. Opširnije o inicijativi Tri mora poslušajte u emisiji koju je uredila Ana-Bella Leikauff.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 06.06.2019 09:05

Predsjednik Europske komisije

Kakva je bila dosadašnja Europska komisija i njen predsjednik Jean Claude Juncker te kako teče izbor novog predsjednika komisije, u emisiji govore prof dr Anđelko Milardović i dopisnica HRTa iz Bruxellesa Jasna Paro.