Emisija za selo

Emisija za selo

Svake nedjelje u 8,05 sati počinje jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija-Emisija za selo i poljoprivredu koja ove godine obilježava 72. obljetnicu. Dva sata zanimljivih reportaža iz cijele Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije

Dva sata zanimljivih reportaža iz svih dijelova Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije. "Selo", kako zovemo našu emisiju, svakog drugog tjedna ili češće emitira se iz Slavonije, a danas su mu urednici Mirta Milas (Osijek), Martin Vuković (Zagreb) i Džana Banić (Pula).

Posljednje emisije

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 28.03.2021 08:05

Emisija 28.03.2021.

Proljetna je sjetva pred vratima - domaćeg će sjemena biti dovoljno, no rasle su cijene mineralnih gnojiva. Ratarima na ruku idu tržišne cijene žitarica koje su dvadesetak posto veće nego lani. Na hrvatskim se poljima nastavljaju pozitivni trendovi u sjetvi gotovo svih ratarskih kultura.

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 28.02.2021 08:05

Emisija 28.02.2021.

"Ne možemo u utrku s nelojalnom konkurencijom uvezenog mlijeka koje se prodaje kao "mlijeko s hrvatskih farmi", poručili su proizvođači mlijeka sa 16. savjetovanja uzgajivača goveda u Hrvatskoj. Traže zaštitu domaće proizvodnje te pravilno deklariranje proizvoda!

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 03.01.2021 08:05

Emisija 03.01.2021.

Središnja tema današnje emisije su štete od serije potresa, a ponajprije od razornog potresa od 6, 2 Richteru koje je u utorak pogodio Banovinu. Na žalost, u toj su katastrofi izgubljeni ljudski životi, a materijalna je šteta golema. Kako pomoći poljoprivrednicima na tom području doznat ćemo u današnjoj emisiji u kojoj ćete čuti reportaže s terena. Uključit ćemo u emisiju sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića, ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, predsjednicu Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru Marijanu Petir i druge sugovornike.

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 06.12.2020 08:05

Emisija 06.12.2020.

U Osijeku otvoreni Laboratoriji za fizikalno-kemijske i senzorne analize vina. Ubrzat će to stavljanje vina na tržište, s obzirom na to da se u regiji Slavonija i Hrvatsko Podunavlje proizvodi čak 44 % od ukupnih količina vina u Hrvatskoj.