Emisija za selo

Emisija za selo

Svake nedjelje u 8,05 sati počinje jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija-Emisija za selo i poljoprivredu koja ove godine obilježava 72. obljetnicu. Dva sata zanimljivih reportaža iz cijele Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije

Dva sata zanimljivih reportaža iz svih dijelova Hrvatske, javljanja s terena, savjeti i zanimljivosti uvijek su rado slušani sadržaji ove emisije. "Selo", kako zovemo našu emisiju, svakog drugog tjedna ili češće emitira se iz Slavonije, a danas su mu urednici Mirta Milas (Osijek), Martin Vuković (Zagreb) i Džana Banić (Pula).

Posljednje emisije

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 10.10.2021 08:05

Emisija 10.10.2021.

Ratari su zadovoljni otkupnim cijenama kukuruza, soje i suncokreta, no ne i cijenama repromaterijala koje su značajno rasle u odnosu na prošlu godinu. Hoće li se to odraziti na jesensku sjetvu koja uskoro počinje? U Virovitičko-podravskoj županiji u tijeku su sjetva kamilice i berba duhana, a u Istri je počela prerada maslina. Proizvođači zbog upola manjeg uroda najavljuju veće cijene ulja.

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 19.09.2021 08:05

Emisija 19.09.2021.

Berba grožđa u feričanačkom, erdutskom i baranjskom vinogorju u punom je jeku - kvaliteta je izvrsna, a urod prosječan. Kako je u korona vremenu na Pelješcu u Oskorušnom poslovala vinarija Saints Hills koja turistima predstavlja pelješka, ali i istarska vina? Unatoč navodnjavanju visoke su lipanjske temperature smanjile urod i kvalitetu krumpira u Slavoniji, ističu slavonski uzgajivači.

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 15.08.2021 08:05

Emisija 15.08.2021.

U Emisiji za selo i poljoprivredu 15. kolovoza bavimo se problemom sve češćih šeta na usjevima zbog leda i nedostatka učinkovite obrane od tuče. Donosimo nekoliko zanimljivih reportaža o pčelarima, proširenju plastenika za proizvodnju povrća te berbi začinske paprike u Baranji. Muškat momjanski dobio je oznaku izvornosti na razini Europske unije. 18. je to hrvatsko vino s tom oznakom.

HRT – Radio Osijek — Nedjelja, 01.08.2021 08:05

Emisija 01.08.2021.

Sve je skuplja stočna hrana, a svinjsko meso sve jeftinije - mogu li malobrojni slavonski svinjogojci preživjeti još jednu neizvjesnu godinu u kojoj se nastavio uvoz mesa po dampinškim cijenama. I vinari su na mukama, pandemija im je značajno otežala prodaju, a nekima je olujno nevrijeme uništilo ovogodišnji rod. Bili smo na 2. Vinskom forumu PUTVIN u Putnikovićima! Kupci su sve svjesniji kvalitete domaćih poljoprivrednih proizvoda.