Gost Glasa Hrvatske

Gost Glasa Hrvatske

Intervju s uglednim osobama iz gospodarskoga, znanstvenog, kulturnog i javnog života Hrvatske. Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Srijeda, 01.09.2021 05:05

Gost Glasa Hrvatske: Toni Juričić

Gost današnje emisije je Toni Juričić iz Labina koji se trenutno nalazi na doktorskom studiju na Durham University na sjeveru Velike Britanije. Stipendist je s temom anatomije groteske u post-jugoslavenskoj kinematografiji. Diplomski studij Komparativne književnosti završio je na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, a preddiplomski u Rijeci na Filozofskom fakultetu na Odsjeku za Kulturalne studije. Bavi se režijom - scenarist je dokumentarnog filma Labinska republika u produkciji Levela 52 za HRT. Objavljuje u književnim časopisima, sudjeluje u vođenju filmskih projekata, objavljuje znanstvene radove i dobitnik je nekoliko nagrada, primjerice za priču Isus z Becići dobio je nagradu 'Slavko Kolar' Hrvatskog sabora kulture. Nakon doktorata želja mu je da se vrati u Hrvatsku i prenese znanja koja je stekao na domaćim sveučilištima i Durham sveučilištu koje slovi za jedno od šest najboljih u Ujedinjenom kraljevstvu.

HRT – Glas Hrvatske — Srijeda, 25.08.2021 05:05

Gost Glasa Hrvatske: Roman Badovinac

Prava je rijetkost da djeca hrvatskih iseljenika toliko zavole domovinu svojih roditelja da se odluče useliti u nju, a još je rjeđe da sa sobom povuku  svoje roditelje, koji nakon pola stoljeća života u inozemstvu, u Hrvatskoj pronađu svoj komadić raja. Renomirani kanadski umjetnik Roman Badovinac uoči  našega dolaska u Vlaškovec unaprijed se ispričao što ne govori dobro hrvatski, no iznenadilo nas je koliko smo se dobro razumjeli. Ugostio nas je u svome hrvatskome domu, okruženom vinogradima, dobrim susjedima i simfonijom o kakvoj je u Torontu mogao samo sanjati.

HRT – Glas Hrvatske — Srijeda, 11.08.2021 05:05

Mijat Gavran

U emisiji Gost „Glasa Hrvatske“ ovaj tjedan s nama je Mijat Gavran, gitarist sve popularnijeg obiteljskog glazbenog sastava „Gavrani“, koji je zajedno s obitelji nakon 29 godina života u Melbourneu, svoju australsku adresu zamijenio zagrebačkom. Odmah po dolasku održali su nekoliko zapaženijih nastupa pred zagrebačkom publikom, a zapazila ih je i naša najveća diskografska kuća Croatia Records koja im je ponudila ugovor o suradnji. Prije nekoliko tjedana objavili su singl „Nema te“ koji mnogi proglašavaju ljetnim hitom, a spot je sniman na opatijskim plažama. Pripremio Damir Ljubičić. Uredila Tatjana Rau.

HRT – Glas Hrvatske — Srijeda, 28.07.2021 05:05

Gost Glasa Hrvatske: Elis Lovrić

Istarska glumica i kantautorica Elis Lovria znaeajan dio repertoara zasniva na labinskoj cakavici na kojoj najslojevitije opisuje teme svojih pjesama. Autorica je nekoliko knjiga i CD-a, dobitnica nagrade za tekst na Festivalu istromletaekoga narjeeja u Bujama, nastupa na festivalima pa uskoro i na Šibenskome na kojem je prošle godine ovjeneana nagradom za najbolje autorsko djelo. Osim na dijalektima, pjeva na talijanskom, portugalskom i brazilskom portugalskom, japanskom i njemaekom.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 29.09.2021. 05:05 - 05:20

Srijeda, 29.09.2021. 16:00 - 16:25

Srijeda, 29.09.2021. 20:15 - 20:40

Poslušajte